Bizimle iletişime geçin

GENEL

İZODER’DEN DÜNYA ŞEHİRCİLİK GÜNÜ MESAJI

Yayınlandı

-

Yalıtım sürdürülebilir şehirleşmede kilit rol üstleniyor

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı ve medeniyetin simgesi olarak gösterilen şehirlerin sürdürülebilirliğe hizmet etmesi gerektiğine dikkat çekti. Küresel ısınmanın tetiklediği aşırı hava olaylarının şehirlerdeki yaşamı tehdit ettiğini hatırlatan Emrullah Eruslu, “Şehirlerin yüksek karbon salınımının önüne geçmek ve daha az enerji harcayan yerler haline getirmekte hepimize sorumluluk düşüyor. Depremlerde yıkılmayacak, enerji verimli, sağlıklı ve konforlu binalara sahip şehirler için yalıtım uygulamalarının titizlikle uygulanması gerekiyor” dedi.

Arjantin’de bir şehircilik seferberliği düşüncesiyle ortaya konulan Dünya Şehircilik Günü, daha ideal şehirlere ulaşmak için tüm dünyada her yıl 8 Kasım’da kutlanıyor. İklim krizi ile mücadele edilen günümüz dünyasında sürdürülebilir ve yaşanabilir şehir anlayışı giderek yükselen bir trend olarak dikkat çekiyor. 

Yalıtım uygulamalarının sürdürülebilir bir yaşam ve şehirleşme için vazgeçilmez olduğunu belirten İZODER-Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, şunları söyledi: “Şehirleri sadece binalar yığını olarak düşünemeyiz. Medeniyeti de temsil eden şehir kültürü, binalarını da bu medeniyet anlayışıyla inşa etmek zorunda. Bu anlayış; sürdürülebilir, enerji verimli, güvenli ve konforlu yapıların yükseldiği bir şehirleşmeyi öngörür. Sürdürülebilir şehirler de ancak kurallara uygun yalıtıma sahip binalarla mümkün olabilir.”

Türkiye’deki binaların yüzde 75’inde yalıtım yok

Türkiye’de 10 milyondan fazla bina, 30 milyonu aşan hane bulunduğunu dile getiren İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Söz konusu bu binaların sadece yüzde 25’i yalıtımlı iken yüzde 75’lik büyük bir bölümü yalıtımsızlık nedeni ile gereğinden fazla enerji tüketiyor. Enerjimizin yaklaşık yüzde 70’ini doğalgazımızın ise yüzde 99’unu ithal ediyoruz. Ülkemizde kullanılan toplam enerjinin yüzde 32,7’si binalarda tüketilirken bunun da yüzde 80’inini kışın ısınma, yazın ise soğutma için kullanıyoruz. 2023 yılında enerji ithalatı faturamız yaklaşık 70 milyar dolar oldu. Oysa tüm binalarımız yalıtımlı olsaydı enerji faturalarımız yarı yarıya düşerdi. Böylece ülkemizin enerji için harcadığı bedel çok daha az olurdu” diyerek açıklamalarına devam etti.

Yalıtımla daha az enerji harcayan yapılar şehirlerin yaşam konforunu artırıyor

Gelişmiş ülkelerde binalarda enerji verimliliğini sağlamak amacıyla pek çok adımın atıldığına değinen Eruslu, “AB’de 2019 yılından bu yana yeni kamu binalarının tümü, 2020 yılı başından itibaren ise tüm yeni binalar neredeyse sıfır enerjili olarak yapılıyor. Enerji israfımız gelişmiş ülkelere bakınca 3 ila 5 kat daha fazla. Örneğin; Almanya ile aynı iklim koşullarına sahip Ankara’da her katta iki dairenin olduğu beş katlı iki binayı kıyasladığımızda; Almanya 30 kW (birim metrekare/yıl) enerji tüketirken, Ankara’daki bina 170 kW (birim metrekare/yıl) enerji harcıyor. Binalarda Isı Yalıtımı Kuralları Standardı TS 825’in revizyonu bu noktada büyük önem taşıyor. Daha az enerji harcayan yapılar karbon salınımını da düşürerek şehirlerdeki yaşam konforunu artırıyor” dedi.

Tüm yeni yapıların nSEB konseptinde inşa edilmeleri önemli

Ülkemizde 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Neredeyse Sıfır Enerjili Binalara (nSEB) geçişin başladığını söyleyen Emrullah Eruslu, “Asgari enerji performansı ‘B’ olan nSEB binalar, diğer binalara göre cephelerde en az 2-3 cm, çatılarda en az 4-6 cm, döşemelerde en az 2 cm daha kalın yalıtıma ve ısı yalıtım değerleri iyileştirilmiş pencerelere sahip olduklarından enerji verimliliğine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Tüm yeni yapılan binaların nSEB konseptinde inşa edilmeleri çok önemli” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm ısı, su, ses ve yangın yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat

Kentsel dönüşümün ısı, su, ses ve yangın yalıtımı uygulamalarının yapılacağı doğru bina inşası için çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan  İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, açıklamalarını şu sözlerle bitirdi: “Korozyonu önleyerek binaların deprem gibi dış etkenlere karşı ayakta kalmasını sağlayan su yalıtımı, güvenli yapılaşmada hayati önem taşıyor. Bir diğer önemli yalıtım uygulaması olan ses yalıtımı, şehir hayatının en büyük sorunlarından biri olan gürültü kirliliğine karşı alınabilecek tedbirlerin başında geliyor. Yangın riskinin yüksek olduğu şehirlerimizde, yangın çıktığında binanın en hızlı ve güvenli bir biçimde terk edilmesini yangın yalıtımı uygulamaları sağlıyor. Bina tasarım ve yapım süreçlerinin en önemli güvenlik bölümlerinden biri olan yangın yalıtım uygulamalarının şehirlerimizde yeni bina ve renovasyon çalışmalarının bir parçası olması büyük önem taşıyor. Doğru kentleşme için tüm binalarda ısı, su, ses ve yangın yalıtım uygulamalarının doğru yapılmasının önemini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.”

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GENEL

2. Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi ”Sürdürülebilir Gelecek” ana teması ile sektöre yön vermeyi amaçlayacak.

Yayınlandı

-

TESYÖN (Uluslararası Tesis Yöneticileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aylin İlgen, 2. Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi hakkında yaptığı açıklamada, tesis yönetimi süreçlerinin sürdürülebilirlik odaklı bir yaklaşımla yeniden yapılandırılması gerektiğinin altını çizdi. Dr. İlgen, binaların yapım sürecinin yalnızca birkaç yıl sürdüğünü, ancak yönetim ve işletim süreçlerinin 50 yılı aşkın bir zaman dilimine yayıldığını vurguladı. Bu nedenle, yapıların tasarımından yönetimine kadar tüm aşamalarda sürdürülebilirlik prensiplerinin benimsenmesi gerektiğini belirtti.

Dr. İlgen, zirvenin yalnızca konuşmalar ve teorik tartışmalarla sınırlı kalmayacağını, sektörde uygulanabilir çözüm önerileri sunmayı hedeflediğini ifade etti. Zirvede, tesislerde sürdürülebilir gelecek vizyonu, tesislerde enerji yönetimi, var olan sistemlerin insan sağlığı üzerindeki etkilerine, afet yönetiminden dijitalleşmeye kadar birçok önemli başlık ele alınacak. Dr. İlgen, tesis yönetimi alanında iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasının, sektörde farkındalığı artıracağını ve yenilikçi yaklaşımları teşvik edeceğini sözlerine ekledi.

Bu zirveyle, tesis yönetimi sektöründe paydaşların bir araya gelerek, sürdürülebilir mimari ve yönetim anlayışlarını tartışmaları ve standartlar oluşturulması amaçlanıyor. Zirve, 29 Nisan 2025’te İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenecek ve ”Sürdürülebilir Gelecek” ana teması ile sektöre yön vermeyi amaçlayacak.

Okumaya Devam Et

GENEL

Gree Klima 8. Bayi ve İş Ortakları Toplantısı Bakü’de Gerçekleşti

Yayınlandı

-

Türkiye’nin iklimlendirme sektöründeki önemli oyuncularından Gree Klima, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlediği 8. Bayi ve İş Ortakları Toplantısı ile iş ortaklarını buluşturdu. Etkinlikte, markanın 2024 yılı başarıları değerlendirilirken, 2025 yılına yönelik hedefler ve stratejiler de detaylı bir şekilde paylaşıldı.

Dünyanın en büyük klima üreticisi olarak sektördeki liderliğini sürdüren Gree Klima, iş ortaklarını Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 8. Bayi ve İş Ortakları Toplantısı’nda bir araya getirdi. 200’den fazla katılımcının yer aldığı toplantıda, 2024 yılında hayata geçirilen projeler, elde edilen başarılar ve karşılaşılan fırsatlar detaylı bir şekilde değerlendirildi. Aynı zamanda, 2025 yılına dair hedefler, büyüme stratejileri ve iş ortaklarının katkılarıyla hayata geçirilecek yenilikçi çözümler masaya yatırıldı.

Gree Klima, “Birlikte Değişiyor, Birlikte Güçleniyoruz” mottosundan hareketle, iş ortaklarıyla güçlü bağlar kurarak hem yerel pazardaki liderliğini hem de uluslararası arenadaki stratejik vizyonunu pekiştirmeyi hedefledi. Geleceğe yönelik planların ve inovasyon odaklı projelerin detaylandırıldığı toplantı, aynı zamanda katılımcılar için bilgi alışverişi ve yeni iş birliklerinin temellerini atma fırsatı sundu.

2025 Vizyonu Masaya Yatırıldı

Toplantının ilk günü, Gree Klima’nın Türkiye Temsilcisi TLC Klima Yönetim Kurulu Başkanı Akın Telci’nin hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Ardından Genel Müdür Yardımcısı Filiz Doğan’ın açılış konuşmasıyla toplantının ana hatları çizildi. Program, Türkiye Satış Direktörü Gökhan Külahi’nin Satış Hedefleri ve Pazar Durumu başlıklı sunumuyla devam etti. Satış Merkez Müdürü Oğuzhan Ömer Emre, 2025 Satış Stratejisi ve Uygulamaları konulu sunumunda yeni dönemin hedeflerini ve yöntemlerini detaylandırdı.

Pazarlama Müdürü Serdar Ekmekçi ise Müşteri Deneyimi ve Pazarlama Uygulamaları sunumuyla müşteri odaklı yeniliklere ve sektördeki pazarlama stratejilerine ışık tuttu. Lojistik Müdürü Uğur Emektar, sürdürülebilirlik vurgusu yaparak Yeşil Lojistik başlıklı sunumunda lojistik süreçlerin çevre dostu yaklaşımlarla nasıl optimize edileceğini anlattı.

Günün bir başka dikkat çekici anlarından biri, Eğitimci ve İş Stratejisti Onur Tuğman’ın Güçlü Adımlarla Geleceğe başlıklı sunumu oldu. Tuğman, iş dünyasında sürdürülebilir başarı için stratejik planlama ve liderlik becerilerinin önemine dair ilham verici bir konuşma yaptı.

Program, Gree Klima’nın Türkiye Temsilcisi TLC Klima Yönetici Ortağı Sema Tunar’ın içten teşekkürlerini sunduğu kapanış konuşmasıyla sona ererken, katılımcılar için verimli bir paylaşım ve öğrenim ortamı sağlandı.

“Birlikte Değişiyor, Birlikte Güçleniyoruz”

Gree Klima’nın Türkiye Temsilcisi TLC Klima Yönetici Ortağı Sema Tunar, “Birlikte Değişiyor, Birlikte Güçleniyoruz” mottomuzla, sektördeki yenilikçi ve müşteri odaklı yaklaşımlarımızı iş ortaklarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bakü’de düzenlenen bu toplantı, markamızın sektördeki güçlü konumunu ve iş ortaklarıyla olan yakın iş birliğimizi bir kez daha gözler önüne serdi.” ifadelerini kullandı.

Gala Gecesiyle Kutlama: Coşkun Sabah ile Unutulmaz Anlar

Toplantının ardından ikinci gün düzenlenen gala yemeği, Gree Klima’nın iş ortaklarıyla paylaştığı başarıların taçlandığı unutulmaz bir kutlama oldu. Türk müziğinin efsane isimlerinden Coşkun Sabah’ın sahne aldığı gecede, katılımcılar keyifli anlar yaşarken, başarıların kutlandığı bu özel etkinlik, iş ortakları arasındaki bağı daha da güçlendirdi. Samimi atmosferi ve eşsiz müzik performansıyla gala, Gree Klima ailesi için bir motivasyon kaynağı oldu.

Okumaya Devam Et

GENEL

Dalaman Havalimanı’nda Aldağ Fancoil Cihazları Hizmet Veriyor

Yayınlandı

-

Akdeniz’in en cazip turizm bölgesine, Türk Rivierası’na açılan kapı olarak hizmet veren Dalaman Havalimanı iç ve dış hat terminal binaları toplam büyüklüğü 222.446 metrekare alana sahip. Türkiye’nin en yoğun altıncı ve uluslararası yolcu açısından beşinci büyük havalimanı olan Dalaman Havalimanı terminal binaları ve 5.656 metrekarelik Duty Free mağazalarında Aldağ fancoilleri ve yüksek basınçlı fancoilleri hizmet veriyor.

Aldağ A.Ş., 2023 yılında 5.2 milyon yolcuya hizmet veren uluslararası havalimanı için; titreşim önleyici özel kauçuk elemanlar ile gövdeye bağlanan, statik ve dinamik balansları alınmış fanları ile sessiz, güvenli ve verimli olarak çalışan AFC Serisi Yüksek Basınçlı Fancoil ünitelerini üreterek teslim etti.

Aldağ AFC serisi yüksek basınçlı fan coil üniteleri 4,25 – 24,5 kW soğutma kapasite aralığında 7 değişik tipte, 2 borulu veya 4 borulu sisteme uygun olarak üretiliyor.

Mekan içerisindeki sıcaklık dağılımının düzgün halde yapılmasını sağlayan, ince, zarif bir tasarıma sahip Aldağ fancoiller, aerodinamik radyal fanı ve büyük çaplı türbin dizaynı, gelişmiş 3D yazılım kullanımının yanı sıra sessiz çalışması ile yüksek konfor koşulları sunuyor.

Türkiye İklimlendirme Endüstrisinin 58 yıllık köklü geleneği Aldağ A.Ş., ulusal veya uluslararası yeni projelerde de Türk mühendisliğinin bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor.

Okumaya Devam Et

Son Yazılar

Trendler