Yavuz Işık, Yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi - Yapı İnşaat Dergisi
Bizimle iletişime geçin

GENEL

Yavuz Işık, Yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi

Yayınlandı

-

 

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 37 yılı aşkın süredir uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 12 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirdiği 38. Olağan Genel Kurulunda yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerini seçti. İstanbul’da yapılan Genel Kurulda seçilen yeni Yönetim Kurulu, Yavuz Işık’ı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçti.

Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin seçildiği 38. Olağan Genel Kurul Toplantısı 12 Nisan 2025 tarihinde THBB’nin İstanbul Kavacık’taki merkez binasında yapıldı. Genel Kurulda konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye Hazır Beton Birliğinin hazır beton sektörüne yön vermesinin yanı sıra ülkemizi ulusal ve uluslararası bütün platformlarda başarıyla temsil eden çok önemli sektörel bir kuruluş olduğunu ifade ederek “Ülkemizin en köklü sektörel kuruluşlarından biri olan Birliğimiz, 37 yıldır sektörün gelişimi için var gücüyle çalışmaktadır.” dedi.

2024 yılında en yüksek büyüme yüzde 9,3 ile inşaat sektöründe yaşanmıştır

Konuşmasında 2024 yılını değerlendiren THBB Başkanı Yavuz Işık, “Türkiye ekonomisi 2024 yılı genelinde yüzde 3,2 büyümüştür. Bu oran pandemiden sonraki en düşük büyüme hızı olup, önceki yılların ortalamasının altındadır. 2023 yılında 1,13 trilyon dolar olan ülkemiz millî geliri, 2024 yılında 1,32 trilyon dolar ile tarihi yüksek bir seviyeye yükselmiştir. Ekonomide büyüme yüzde 3,2 iken, dolar bazında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 17 artmasının nedeni Türk lirasının önceki yıla göre reel olarak değerlenmesidir. 2024 yılı genelinde en yüksek büyüme, yüzde 9,3 ile inşaat sektöründe, en düşük büyüme ise binde 5 ile sanayi sektöründe yaşanmıştır.” diye konuştu.

İnşaat sektöründeki gelişmelere değinerek konuşmasına devam eden THBB Başkanı Yavuz Işık, “İnşaat, tüm sektörler arasında 2018-2022 arasında en düşük performansa sahip olan sektör konumundadır. Sektörün üretimi neredeyse beş yıl boyunca gerilemiş, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’daki payı yüzde 8,5’ten yüzde 4,9’a inmiştir. 2023 yılından itibaren bunun terse dönmeye başladığını görmekteyiz, bu süreçte Kahramanmaraş depremleri sonrası yeniden inşa çalışmalarının ciddi bir etkisi bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

İpotekli satışların oranı yükselmeden inşaatta gerçek bir canlılık yaşanmayacaktır

Konut satış verilerine dikkat çeken THBB Başkanı Yavuz Işık, “2025 yılı ilk 2 ayında konut satışları geçen yılın aynı döneminin yüzde 29 üzerinde görünmektedir. İpotekli satışlarda aynı dönemde yüzde 127’lik bir artış var ki, bu husus bizim için önemlidir ancak hâlâ ipotekli satışların payı toplamın içinde yüzde 15 gibi düşük bir orandadır. Bu oran yükselmeden inşaat sektöründe gerçek bir canlılığın yaşanması olası görünmemektedir.” dedi.

Konut fiyatlarının yeniden yükselişe geçeceğini düşünen tüketici konuta yönelmektedir

Geçen yılın son çeyreğinden bugüne devam eden bu hareketliliğin nedeninin görece düşük kalan konut fiyatları olduğunun altını çizen THBB Başkanı Yavuz Işık, “Merkez Bankası tarafından açıklanan 2025 şubat ayı verilerinde yeni konut fiyatları yıllık bazda ülke genelinde yüzde 33,5 artmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında 3 haneli olan artış hızı, 2024 yılının haziran ayında yüzde 50’lere gerilemiş, son 2 aydır ise yüzde 33 bandında devam etmektedir. Enflasyonun altında kalan fiyat artış hızı ile konut fiyatları hala cazip görünmektedir. 2025 yılında devam etmesi beklenen faiz indirimleri sonrasında konuta olan talebin artacağı ve bu nedenle de konut fiyatlarının yeniden yükselişe geçireceğini düşünen tüketici konuta yönelmektedir.” diye konuştu.

Dolara yatırımın alternatifi konut olmaya devam etmelidir

İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için önemli olduğunda dikkat çeken THBB Başkanı Yavuz Işık, “Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu dolarizasyondur. Faiz düzeyinin enflasyonun altına inmesi durumunda dolarizasyon riski yeniden gündeme gelmektedir. Yani elinde parası olan vatandaş faizden reel anlamda kazanamayınca, her zamanki alışkanlığına dönerek dolara yönelebilir. Bunun çözümü ise inşaat sektöründedir. Nasıl ki son dönemde konuta bir yöneliş varsa, insanlar konutu bir yatırım aracı olarak görüyorlarsa, dolara yatırımın alternatifi konut olmaya devam etmelidir. Ekonomi yönetimi, konut ve inşaat sektörünü “alternatif yatırım aracı” olarak politikalarına dâhil ederse, bundan yalnızca inşaat sektörü değil tüm ülke ekonomisi kazançlı çıkacaktır. Dolara yönelecek likidite konuta gidecek, bu bir yandan kuru dengede tutarken aynı zamanda ekonominin çarklarını döndürecektir.” dedi.

Türkiye, hazır beton üretiminde Avrupa liderliğini sürdürüyor

Türkiye Hazır Beton Birliği ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Yavuz Işık, her yıl Hazır Beton Sektör Raporu hazırladıklarını ifade ederek, “Sektörümüz, 2023 yılı verilerine göre 200 milyar Türk Lirası cirosu, 45 bini aşan istihdam hacmi ve yıllık 119 milyon metreküplük üretimiyle, inşaat sektörüne ve buna bağlı olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. 2024 yılında ise 130 milyon metreküp tahmini üretim ile tüm zamanların rekoru kırılmıştır. İnşaat sektörünün en temel kolu olan sektörümüz bu üretim hacmiyle, Avrupa’da liderliğini sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

İnşaat ve hazır beton sektörü BETON 2025’te buluşacak

Sektörün geleceğine yön vermek, en yeni teknolojileri keşfetmek ve iş birliklerini güçlendirmek adına düzenledikleri etkinlikleri paylaşan THBB Başkanı Yavuz Işık, konuşmasına şöyle devam etti: “Birliğimizin TG Expo organizatörlüğünde düzenlediği, “BETON 2025 Hazır Beton Fuarı ve Zirvesi” çalışmalarına başladık. 12-15 Kasım 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 9, 10 ve 11’inci salonlarda düzenleyeceğimiz BETON 2025 Fuarı’nda inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri ile ilgili son teknolojik ürünler, araç, makine ve ekipmanlar, hizmet ve donanımlar sergilenecektir. Fuarımız, ekonominin lokomotifi inşaat ve onun en temel kolu hazır beton ile ilgili sektörlerden 100’ün üzerinde katılımcısı ile Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’dan 3.000’i yabancı olmak üzere toplamda 12.000’den fazla sektör profesyonelini ağırlayacaktır.”

Fuarla eş zamanlı olarak bir Zirve düzenleyeceklerini ifade eden THBB Başkanı Yavuz Işık, “BETON 2025 Zirvesi, inşaat, hazır beton ve ilgili sektörlerin nabzını tutarak yön verecektir. Fuar süresince yapılacak Zirve’de, çeşitli temalar altında ekonomi, sürdürülebilirlik, düşük karbon, döngüsel ekonomi, inovasyon ve dijitalleşme başta olmak üzere sektörümüzü ilgilendiren konularda uzman konuşmacıların ve moderatörlerin yer alacağı toplantılar düzenlenecektir. İnşaat, hazır beton ve ilgili tüm sektörleri aynı çatı altında buluşturacak olan BETON 2025 Fuarı ve Zirvesi’ne, ilgili tüm firma yetkililerini katılmaya ve sektördeki son gelişmeleri takip etmeye davet ediyorum.” dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri
Yiğit Hazır Beton San. Tic. Ltd. Şti.Yavuz Işık
İnciler İnş. Tic. ve San. AŞHalit İnci
Albayrak Beton San. ve Tic. AŞErdal Albayrak
Akçansa Çimento San ve Tic. AŞİlker Koç
Atılım İnşaat Tekstil ve Tic. AŞUmut Danış
Batıbeton San. AŞErdem Öz
Beton-taş Hazır Beton San. ve Tic. Ltd. Şti.İrfan Kadiroğlu
Çimbeton Hazırbeton ve Pref. Yapı El. San Tic. AŞA. Doğukan Demir
Kafkas İnşaat Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.Ali Kemal Çelik
Kibsaş Karadeniz İnş. ve Beton San. Tic. AŞŞenol Üçüncü
Miltaş Beton ve İnş. Mad. San. Tic. AŞAdem Genç
Nuh Beton AŞR. Onurhan Kiçki
Onur İnş. Malz. San. ve Tic. AŞMehmet Ali Onur
Oyak Çimento Fabrikaları AŞErhan Turan
Safi Beton Üretim ve Ticaret AŞAli Fuat Yazıcı

 

Türkiye Hazır Beton Birliği Denetim Kurulu Üyeleri
Çimsa Çimento San. ve Tic. AŞAli Ergölen
Limak Çimento San. Tic. AŞKemal Kayı
Orbetaş Beton San. İnş. Taah. ve Tic. AŞEnder Kırca

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GENEL

Sinpaş YTS’ten 8 Mart’ta anlamlı adım: “Zirve Yolculuğu”nda kadın imzası 

Yayınlandı

-

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (Sinpaş YTS), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlediği buluşmada, finans sektöründe kadın temsilini güçlendirecek stratejik adımlarını paylaştı. Sektördeki yüzde 56’lık kadın çalışan oranıyla dikkat çeken Sinpaş YTS, fırsat eşitliği ve yetkinlik gelişimini kurumsal kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak konumlandırıyor. 

Faizsiz finansman modeliyle Türkiye’nin dört bir yanında her gelir grubuna hitap eden Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (Sinpaş YTS), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen “Zirve Yolculuğu” buluşmasında kadın liderliğini güçlendirecek stratejik vizyonunu paylaştı. Sektördeki yüzde 56’lık kadın çalışan oranıyla dikkat çeken Sinpaş YTS, 2025 yılında yakaladığı yüzde 306’lık büyüme başarısını, kadınların karar alma mekanizmalarındaki güçlü rolüyle pekiştiriyor.

Kariyer yolculuğunda liderlik gelişimi odak noktası

Buluşmada, kadın çalışanların kariyer yolculuklarını destekleme ve liderlik yetkinliklerini artırma hedefi, şirketin stratejik öncelikleri arasında ele alındı. Finans sektörünün geleneksel yapısında kadınların daha güçlü temsil edilmesi gerektiğine inanan Sinpaş YTS, kadın çalışanlarına yalnızca istihdam alanı açmakla kalmıyor; gelişim süreçlerini sistematik olarak yapılandırarak liderlik yolculuklarını destekliyor. Stratejik yönetim ve uzmanlık alanlarında kadınların daha görünür ve etkili roller üstlenmesini teşvik eden şirket, fırsat eşitliğini sürdürülebilir büyümenin temel unsurlarından biri olarak konumlandırıyor. 

“Kadın liderliği bizim için stratejik bir tercih”

Tasarruf finansmanı sektöründe büyüme ivmesinin hız kazandığı bir dönemde, sergilediği performansla sektör ortalamasının üzerine çıkan Sinpaş YTS, sürdürülebilir büyüme modelini insan odaklı yönetim anlayışıyla destekliyor. Bu anlayışla, kadın çalışanların kariyer süreçlerinin sistematik olarak desteklenmesinin önemine değinen Sinpaş YTS Genel Müdürü Merve Onarlı, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Sinpaş YTS olarak Türkiye’de faizsiz finansman çözümleri sunarak bireylerin ev ve araba sahibi olma planlarını gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz. Bu başarı yolculuğumuzun temelinde kadınların emeği, vizyonu ve liderliği yer alıyor. Bugün yüzde 56’ya ulaşan kadın çalışan oranımız, kurum kültürümüzün ve insan odaklı yaklaşımımızın somut bir göstergesi. Kadın çalışanlarımızın potansiyellerini ortaya koyabilecekleri bir çalışma ortamı yaratmayı ve kariyer yolculuklarında yanlarında olmayı temel sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu vizyon doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalıştay ve buluşmamız, aslında yıl boyu sürecek kapsamlı bir gelişim yolculuğunun ilk adımı. Geleceğin Bölge Müdürü adayları olacak kadın çalışma arkadaşlarımızın yetkinliklerini geliştirmek amacıyla başlattığımız mentorluk ve eğitim süreçlerimiz yıl boyu kesintisiz devam edecek. Hedefimiz, kadınların karar alma mekanizmalarında daha etkin rol aldığı, kapsayıcı ve güçlü bir kurumsal geleceği hep birlikte inşa etmek.”

Okumaya Devam Et

GENEL

Sektörün buluşma noktası Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 48. yılına hazırlanıyor

Yayınlandı

-

Türkiye’de yapı ve inşaat sektörüne özel olarak gerçekleştirilen ilk ihtisas fuarı olma niteliğini taşıyan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 27–30 Nisan 2026’da 48’inci kez kapılarını açacak. Fuar bu yıl, Hırdavat Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HISİAD) ile yaptığı iş birliği kapsamında Hardware Eurasia – Hırdavat Özel Bölümü’nü, İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında ise İskele – Kalıp Özel Bölümü’nü sektör profesyonelleriyle aynı çatı altında buluşturacak. Son edisyonunda 19 ülkeden 437 katılımcıyı ağırlayan fuar, toplam 456 milyon Euro iş hacmi yaratırken 4 bin 700’ü aşkın anlaşmaya ev sahipliği yaptı. 

Uluslararası firmaları, bölgenin üst düzey temsilcilerini ve ekonominin tüm alanlarını kapsayan 50’den fazla fuar ve konferansa imza atan ICA Events, yapı ve inşaat sektörü için “ihracat kapısı” niteliğindeki 48. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’u 27–30 Nisan 2026 tarihleri arasında düzenleyecek. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ve T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen “Yurt İçi Prestijli Fuarlar” listesine dahil edilen fuar, ürün grubu çeşitliliği sayesinde sektör için bir buluşma noktası olacak. Fuar, sektöre yön veren stratejik iş birliklerini bu yıl Hırdavat Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HISİAD) ile yaptığı Hardware Eurasia – Hırdavat Özel Bölümü, İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) ile gerçekleştirdiği İskele – Kalıp Özel Bölümü sayesinde güçlendirecek.

Yapı ve inşaat sektörü için küresel ticaretin merkezi bu yıl da Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul olacak

Fuarın köklü geçmişi sayesinde yapı ve inşaat sektörü açısından en kapsamlı buluşma noktası olduğunu ifade eden Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Direktörü Banu Keskin, “1978 yılında düzenlendiği ilk günden bu yana sektörün kurumsallaşması, üretim çeşitliliğinin artması ve uluslararası ticari iş birliklerinin gelişmesinde öncü bir rol üstlenen fuarımız, bu tarihsel konumu sayesinde kendi sektöründe referans noktası konumunda yer alıyor. Türkiye’de ve yurt dışında bilinirliğe ulaşan birçok yapı firması, markalaşma, yeni ürün tanıtımlarında ve ihracat ağına erişim süreçlerinde fuarımızın sağladığı buluşma ortamından yararlanıyor. Bu açıdan fuar, yalnızca tanıtım alanı değil; Türkiye’nin yapı-inşaat malzemeleri ve teknolojileri sektöründe üretim ve tasarım gücünün dünya pazarlarına açıldığı sürekli bir ticaret kapısı niteliğine sahip. Türkiye’nin en köklü ve bölgenin en büyük yapı fuarı olması sebebiyle de sektör için bir ‘ihracat kapısı’ oluyor.” dedi.

2026’da yapı ve inşaat sektörü için yarattığı iş hacmi 456 milyon Euro’yu buldu

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un sektör için küresel ticaretin merkezi olarak konumlandığını belirten Banu Keskin, sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıl fuarda katılımcıların yüzde 86’sı, fuar sırasında gerçekleştirdikleri görüşmeleri sipariş ve ön anlaşma ile sonuçlandırdı. Fuara ilk defa katılan katılımcıların yüzde 92’si ise fuar sırasında sipariş aldı veya ön anlaşma sağladı. Ayrıca 2025 yılı katılımcılarının yüzde 93’ü, bu yıl da fuara katılacaklarını belirtti. Bunun yanında katılımcı başına 1 milyon Euro’dan fazla olmak üzere toplamda 456 milyon Euro’luk iş hacmi yaratan fuarımız, sektör profesyonelleri tarafından ilgiyle takip edildi. Fuar kapsamında sipariş ve ön anlaşmaların sayısı 4 bin 700’ü aşarken katılımcı başına ortalama 11 iş anlaşmasına imza atıldı. Bu veriler, fuarın sektördeki güçlü konumu ve yarattığı ekonomik değeri kanıtlıyor.”

Doğru bağlantı için fuardan iki bölüm: Hardware Eurasia – Hırdavat Özel Bölümü ve İskele & Kalıp Özel Bölümü 

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un bu yılki edisyonunda sektör ekosistemini büyüten ve geliştiren iş birlikleri de gerçekleştireceğine dikkat çeken Keskin: “Bu yıl Hırdavat Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HISİAD) ile yaptığımız iş birliği kapsamında Hardware Eurasia – Hırdavat Özel Bölümü’nü kurguladık ve bu sayede sektörün tüm alt kategorilerini tek çatı altında buluşturacağız. Bu bölümde; firmalar; ürünlerini ulusal ve uluslararası alıcılara sunma ve dünya pazarlarından gelen profesyonellerle doğrudan bir araya getirme fırsatı bulacak. Bunun yanında diğer iş birliğimizi de İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) ile gerçekleştirdik ve bu kapsamda İskele – Kalıp Özel Bölümü için bir salon oluşturacağız. Burada da sektörde faaliyet gösteren firmaların ürünlerini tek bir çatı altında sergilemesine imkan tanırken, yeniliklerini tanıtma, profesyonel ziyaretçilerle doğrudan iletişim kurma, ulusal ve uluslararası alıcılarla bağlantı geliştirme gibi birçok fırsatı sunacağız. Bu iş birlikleri ile amacımız, yapı ve inşaat sektörünün tamamlayıcı ürün gruplarını doğru alıcılarla stratejik bir şekilde buluşturmak.” ifadelerini kullandı.

Fuarın bu yılki konferans programı dopdolu

Yapı Fuarı kapsamında düzenlenen dört günlük konferans programının katılımcı ve ziyaretçilere zengin bir içerik sunacağını söyleyen Keskin, şu bilgileri paylaştı: “Bu yıl konferanslar, sektörün dönüşümünü farklı perspektiflerden ele alan tematik kurgusuyla dikkat çekiyor. ‘Büyümenin Kodları’, ‘Bağlantıların Mimarisi’, ‘Dönüşümün Mimarisi’ ve ‘Şehirlerin Sessiz Mimarı: Yapay Zeka’ başlıkları altında şekillenen oturumlar; mimarlık, tasarım, malzeme, teknoloji ve kent ölçeğinde güncel tartışmaları sektör profesyonelleriyle buluşturacak. Start-up ekosisteminden küresel tedarik zincirlerine, döngüsel malzeme ekonomisinden yapay zekâ destekli tasarıma uzanan geniş içerik yelpazesine sahip program ile yapı dünyasının geleceğini şekillendiren fikirleri ve iş birliklerini aynı platformda bir araya getirmeyi hedefliyoruz.”

Okumaya Devam Et

GENEL

Baymak Yeni Boyler Üretim Hattını Devreye Aldı

Yayınlandı

-

İklimlendirme sektöründe yenilikçi ürün teknolojileriyle öne çıkan Baymak, üretim altyapısını güçlendiren yeni boyler üretim hattını devreye aldı. Türkiye operasyonunu BDR Thermea grubu için stratejik bir üretim merkezi haline getirmeyi hedefleyen yatırım kapsamında, hem emayesiz hem de emayeli tankların üretiminde kapasite ve teknoloji önemli ölçüde artırıldı.

Yarım asrı aşan üretim deneyimini güçlü Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarıyla pekiştiren Baymak, sürdürülebilirlik odaklı üretim yaklaşımı doğrultusunda, özellikle ısı pompası sistemleriyle uyumlu boylerlerin üretileceği yeni üretim hattını devreye aldı. Yüksek verimlilik ve enerji tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanan bu yeni üretim altyapısı, şirketin karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik net sıfır hedefleriyle de uyumlu bir yapıda kurgulandı. Tesisin açılışı 4 Mart 2026 tarihinde; Türkiye operasyonlarını yerinde incelemek üzere ziyarette bulunan ve Baymak’ın grup içindeki stratejik rolünü destekleyen BDR Thermea Group yöneticilerinin ve Baymak üst yönetim ekibinin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye, Boyler Üretiminde Stratejik Merkez Olacak

Yeni üretim hattı; yüksek otomasyon seviyesi, dijital izlenebilirlik ve veri temelli kalite kontrol altyapısıyla dikkat çekiyor. Üretimin her aşaması anlık olarak takip edilebiliyor; süreçler daha kontrollü, daha verimli ve daha sürdürülebilir bir yapıda yönetiliyor. Bu sayede hem üretim kapasitesi artırılıyor hem de operasyonel verimlilik üst seviyeye taşınıyor. Baymak bu yatırımla yalnızca fiziksel kapasitesini büyütmekle kalmıyor, aynı zamanda teknolojik dönüşümünü de ileri bir aşamaya taşıyor. Yeni hat ile hem TB – emayesiz tanklar hem de T – emayeli tankların üretiminde daha yüksek kapasite ve verimlilik hedefleniyor. Yatırım, Baymak’ın yenilenebilir enerji çözümlerine yönelik ürün portföyünü güçlendirirken Türkiye’nin BDR Thermea Group içindeki üretim rolünü de stratejik olarak pekiştiriyor.

Global Güç, Yerel Üretim

Baymak Genel Müdürü Ülkü Özcan ise bu yatırımla ilgili olarak yatırımın yalnızca bir üretim hattı olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: BDR Thermea Group’un üç kıtada konumlanan Ar-Ge merkezlerinin sağladığı küresel bilgi birikimini, üretim gücümüzle birleştirerek, enerji dönüşümüne katkı sağlayan teknolojilere yatırım yapıyoruz. 2030 orta vadeli stratejimiz doğrultusunda dönüşüm, verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı bu yatırımlar devam edecek. Bu kapsamda devreye aldığımız yeni boyler üretim hattı, üretim kapasitemizi ve teknolojik altyapımızı güçlendirirken boyler üretiminde daha güçlü bir konuma ulaşmamıza da katkı sağlayacak.

Okumaya Devam Et

Trendler

Egepen


Kapanma Süresi 20Saniye