GENEL
İSKİ’DEN 2 MİLYAR LİRALIK DEV YATIRIM
Yayınlandı
1 yıl önce-
Yazar:
yapiinsaatdergisi
RİVA DERESİ’NDEN KARADENİZ’E ATIK SU AKIŞI ENGELLENECEK
İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN: UMUT; ŞİMDİ SİLİVRİ’DE, YARIN ANKARA’DA OLACAK
İBB’nin köklü kuruluşu İSKİ, Riva Deresi’nden Karadeniz’e atık suların karışmasına son verecek, güncel maliyeti 1 milyar 980 milyon TL olan projeyi hayata geçiriyor. Projenin tünellerini kazacak TBM cihazları törenle şantiye sahasına indirildi. Törende konuşan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, göreve geldiği 2019 yılından itibaren hızlı bir şekilde altyapı seferberliği başlattığının altını çizdi. “Maalesef bugün burada bizlerle olması gerekirken Silivri’de tutsak edilen Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun ve İstanbul’un altyapısını güçlendirecek projelere imza atan ve şu an ev hapsinde olan İSKİ Genel Müdürümüz Şafak Başa’nın selamlarını getirdim”, diyen Aslan, “Ekrem İmamoğlu’nun gözü arkada kalmasın. İstanbul bize emanet, Allah’ın izniyle Ankara da sana emanet, deyip başkanımızın ortaya koyduğu vizyonla, İstanbul’un altyapısını ve üstyapısını güçlendirmeye devam edeceğiz. Çalışmaya devam edeceğiz, üretmeye devam edeceğiz. ‘Umut burada’ diyoruz. Şimdilik Silivri’de bekliyor, yarın umut Ankara’da olacak,” şeklinde konuştu.
ÇEKMEKÖY / İSTANBUL
19 Mart sivil darbesiyle özgürlüğü elinden alınan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından projelendirilen “Beykoz – Çekmeköy İlçeleri Riva Atık Su Tünelleri”nin kazılmasına başlandı. Beykoz ve Çekmeköy ilçelerinden Riva Deresi’ne, oradan da Karadeniz’e atık suların karışmasına son verecek projenin kazı işlemlerini gerçekleştirilecek TBM (Tunnel Boring Machine-Tünel Sondaj Makinesi) cihazları, törenle şantiye alanına indirildi. Tören; İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve Beykoz Belediye Başkanvekili Özlem Vural Gürzel’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende; Aslan, Çerkez ve Gürzel, İSKİ Genel Müdürvekili Vahit Doğan birer konuşma yaptı.
“EKREM BAŞKAN’LA BİRLİKTE ALTYAPI SEFERBERLİĞİ BAŞLADI”
Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, göreve geldiği 2019 yılından itibaren hızlı bir şekilde altyapı seferberliği başlattığının altını çizen Aslan, “Biraz önce Orhan Çerkez Başkanımız ifade etti. Bazı derelerin bakımı ve ıslahını Devlet Su İşleri kontrolünde veya uhdesinde yapılması lazım. Ama Ekrem Başkan’ımın söylediği çok güzel bir şey var: ‘Bizim için İstanbul’un her karış toprağı kıymetli. Her noktasına hizmet etmek, sadece bizim için mutluluktur.’ Dolayısıyla biz, devletin şu makamı yapacakmış devletin bu kurumu yapacakmış diye ayırt edenlerden değiliz. Eğer hizmet gerekiyorsa, Ekrem İmamoğlu ve ekibi oraya gider ve onu yapar. İstanbul’umuz her yağmur yağdığında su baskınlarına sahne oluyordu. İstanbul ailemizin sağlığı, varlığı, İstanbul’umuzun güzel doğası bin bir tehditle karşı karşıya kalıyordu. Dün gece de yağmur yağdı. Ama Allah’a bin şükür olsun, hiçbir su baskınıyla karşı karşıya kalmadık,” dedi.
“2019 YILINDA İSTANBUL’A ÇAĞIN ADAMI GELDİ”
“İstanbul’umuzun çevresini de koruyabilmek için tüm gücümüzle İSKİ’mizle, İBB’mizle, ilçe belediye başkanlarımızla mücadele ediyoruz,” diyen Aslan, “Çünkü kent altyapımız, artan nüfus karşısında yetersiz kalmış ve ömrünü tamamlamış durumdaydı. Bazı ilçelerimizde 30 yıldır, 35 yıldır, 25 yıldır hiç altyapı hizmeti götürülmemişti. Bu nüfus artışına rağmen, mevcut eski altyapılarla hareket ediliyordu. Şehrimizin altyapıları, çağın gerekliliklerini karşılamıyordu. Ama 2019 yılında İstanbul’a çağın adamı geldi, çağın gerekliliklerini anlayan bilen ve ona göre hizmet götüren bir belediye başkanı seçildi. İşte onun adı Ekrem İmamoğlu’ydu. Bugün Silivri’de, zindanlarda Türkiye için ve İstanbul için çalışıyor. Dün aramızdaydı, yarın da aramızda olacak. Ekrem Başkanımız, İstanbul’un altyapı sorununun sorununu en önemli gündem maddelerinden biri olarak kabul etti. Alanında bir dünya markası olan İSKİ ile en güçlü şekilde altyapı yatırımlarına başlanması için talimat verdi,” şeklinde konuştu.
“RİVA DERESİ’NDEN KARADENİZ’E ATIK SU KARIŞMAYACAK”
İmalatına başlanan Beykoz – Çekmeköy İlçeleri Riva Atık Su Tünelleri ile atık sulardan kaynaklı çevre, deniz ve dere kirliliği sorunlarını çözmek için önemli bir adım atıldığına dikkat çeken Aslan, şu bilgileri paylaştı:
“Beykoz ilçemizin Örnekköy, Zerzevatçı, Mahmutşevketpaşa, Ali Bahadır ve Riva Mahalleleri ile Çekmeköy ilçemizin Reşadiye Mahallesi’nden Riva Deresi’ne açıktan akan atık sular çevre kirliliğine yol açıyor; İstanbul ailemizin sağlığını, yaşam kalitesini, dere ve deniz ekosistemini olumsuz etkiliyor. Bu atık sular, Riva Deresi’nden Karadeniz’e ulaşıyor, plajların su kalitesini de tehdit ediyor. Koku, görüntü kirliliği ve halk sağlığına yönelik riskleri bir arada barındırıyor. Yapılacak Mahmut Şevket Paşa Atık Su Tüneli, Riva Atık Su Tüneli ve Reşadiye Atık Su Tüneli imalatları ile Beykoz ve Çekmeköy ilçelerindeki Riva Atık Su Havzası’ndan toplanan atık sular; planlanan Riva İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletilecek. Bu sayede Beykoz ve Çekmeköy ilçelerinden Riva Deresi’ne oradan da Karadeniz’e atık su karışmasına son verecek, bölgede çevre sağlığı ve güvenliğini sağlayacağız.”
“GÜNCEL MALİYETİ 1 MİLYAR 980 MİLYON TL”
“Mahmut Şevket Paşa Atık Su Tüneli’nde kazılarımız başladı. Mahmut Şevket Paşa Mezarlığı yakınındaki alanda da imalat çalışmalarımız devam ediyor. Reşadiye Atık Su Tüneli kazısında ise ileri teknoloji tünel delme makinesi kullanacağız. Bugün yeraltına indirerek çalışmalarını başlattığımız makinemiz, çalışmalarını kısa sürede tamamlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlarımızı aralıksız olarak sürdürüyor, halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Güncel maliyeti 1 milyar 980 milyon TL olan bu yatırımımızı tamamladığımızda da Beykoz ve Çekmeköy ilçelerimizde gerek çevre temizliği, gerekse halk sağlığı açısından çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız.”
“İSKİ, ALTYAPIYA 6 YILDA 202,2 MİLYAR TL YATIRIM YAPTI”
“Ekrem Başkanımızın göreve geldiği 2019 yılından bu yana yapılan yatırımların yalnızca küçük bir kısmını, burada bir kez daha gururla özetlemek isterim: Baltalimanı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizi devreye aldık. Ataköy ve Tuzla’daki ileri biyolojik arıtma tesislerinin yeni kademelerini tamamladık. Paşaköy, Yenikapı, Kilyos, Beykoz Riva ve Bozhane, Çekmeköy Koçullu ve Reşadiye’deki tesislerimizi ve 30 kilometrelik yeni tünellerimizi 2027 yılı sonuna kadar hizmete almayı hedefliyoruz. Tünel delme makinelerimiz, İstanbul’un altında durmadan çalışıyor. Ayamama, Samatya, Kilyos, Ataköy ve Beşiktaş’ta tünel kazılarımız sürüyor. 2019 Haziran’dan bugüne İstanbul’un altyapısına yaptığımız toplam yatırım tutarı 202,2 milyar TL’yi aştı. Bugün gerçekleştirdiğimiz büyük altyapı yatırımımız Beykoz ve Çekmeköy ilçelerimize, büyük İstanbul ailemize hayırlı uğurlu olsun.”
“ÇALIŞMAYA DEVAM, ÜRETMEYE DEVAM”
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Aslan, “Maalesef bugün burada bizlerle olması gerekirken Silivri’de tutsak edilen Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun ve İstanbul’un altyapısını güçlendirecek projelere imza atan ve şu an ev hapsinde olan İSKİ Genel Müdürümüz Şafak Başa’nın selamlarını getirdim. Ekrem İmamoğlu’nun gözü arkada kalmasın. İstanbul bize emanet, Allah’ın izniyle Ankara da sana emanet, deyip başkanımızın ortaya koyduğu vizyonla, İstanbul’un altyapısını ve üstyapısını güçlendirmeye devam edeceğiz. Çalışmaya devam edeceğiz, üretmeye devam edeceğiz. ‘Umut burada’ diyoruz. Şimdilik Silivri’de bekliyor, yarın Umut Ankara’da olacak,” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, delme işlemini gerçekleştirecek TBM cihazı şantiye sahasına indirildi.
Bunları da Beğenebilirsin
GENEL
CUBOARTE PETRA ile Duvarlarda Yeni Bir Yüzey Deneyimi
Yayınlandı
4 saat önce-
Ağustos 17, 2026Yazar:
yapiinsaatdergisi
Işıkla değişen yansımalar, sedef efekti ve kum tanecikli dokunun uyumu… CUBO’nun yeni dekoratif efekt kaplaması CUBOARTE PETRA, her uygulamada kendine özgü desenler oluşturarak yaşam alanlarına karakter kazandıran estetik yüzeyler sunuyor.
İç mekân tasarımında doğal dokular, ışık oyunları ve yüzeye karakter kazandıran dekoratif çözümler giderek daha fazla öne çıkıyor. Mimar ve iç mimarların yalnızca renge değil, mekânın atmosferini zenginleştiren özgün yüzey etkilerine yöneldiği bu anlayıştan hareketle CUBO, Efekt Boya ve Kaplamalar ailesine yeni ürünü CUBOARTE PETRA’yı ekledi.
Sedef efekti ile kum tanecikli dokuyu bir araya getiren CUBOARTE PETRA, gün ışığı ve farklı aydınlatma koşullarına göre değişen yansımalar oluşturarak duvarlara derinlik ve hareket kazandırıyor.
Her Uygulamada Kendine Özgü Bir Doku
Saf akrilik bağlayıcı esaslı, su bazlı ve çevre dostu yapısıyla geliştirilen CUBOARTE PETRA, özel fırça uygulaması sayesinde yüzeyde farklı desenlerin oluşturulmasına olanak tanıyor. Sedef efektinin yumuşak ışıltısı ile kum tanecikli dokunun birleşimi, her uygulamaya özgün bir karakter kazandırırken; yüksek buhar geçirgenliği ve kullanıma hazır yapısı uygulama kolaylığı sağlıyor.
Eski boyalı yüzeylerin yanı sıra beton, alçı, kara sıva, betopan ve ahşap yüzeylerde uygulanabilen CUBOARTE PETRA; konutlardan otel ve restoranlara, mağazalardan ofislere ve prestijli mimari projelere kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor.
CUBO, CuboArte Efekt Boya ve Kaplamalar ürün grubuyla estetik beklentileri fonksiyonel özelliklerle buluşturan dekoratif yüzey çözümleri geliştirmeyi sürdürürken; CUBOARTE PETRA, sedef efekti, kum tanecikli dokusu ve her uygulamada ortaya çıkan özgün desenleriyle iç mekânlara güçlü bir tasarım dokunuşu katıyor.
GENEL
Limak Çimento İskenderun’da inşa ettiği Düşük Karbonlu Çimento Terminali ile dünya pazarlarına erişimini güçlendiriyor
Yayınlandı
4 saat önce-
Ağustos 17, 2026Yazar:
yapiinsaatdergisi
Limak Çimento’dan İhracat Altyapısına Dev Yatırım:
Düşük Karbonlu Çimento Akdeniz Terminali Faaliyete Geçti
Limak Çimento, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda İskenderun’da inşa ettiği Düşük Karbonlu Çimento Akdeniz Terminali (Low Carbon Cement (LCC) Mediterranean Terminal) ile uluslararası sevkiyat ağını daha da güçlendirdi. Çevreci altyapısı ve yüksek otomasyon teknolojisiyle dikkat çeken tesis, şirketin düşük karbonlu ve yüksek performanslı ürünlerini küresel pazarlara çok daha hızlı, kolay ve çevreci bir şekilde ulaştırmasını sağlayacak.
Türkiye çimento sektörünün lider şirketi Limak Çimento’nun İskenderun’da inşa ettiği Düşük Karbonlu Çimento Akdeniz Terminali (Low Carbon Cement (LCC) Mediterranean Terminal faaliyete başladı. Şirketin sürdürülebilirlik ve yüksek kalite vizyonu doğrultusunda attığı güçlü bir adım niteliğindeki yeni terminal, Limak Çimento’nun ürettiği yüksek performanslı ürünlerin uluslararası pazarlara sevkiyatına güç katacak. Çevreci ve yüksek teknolojili altyapıya sahip olan terminal, 19 Temmuz 2026 tarihinde İtalya’ya gerçekleştirilen düşük karbonlu dökme çimento sevkiyatı ile faaliyete başladı.
Limak Çimento, üretimden lojistiğe doğa dostu ve yüksek performanslı çözümlerle sektörüne öncülük ediyor
İnşaat endüstrisinde hem çevre dostu hem de yüksek performanslı ürünlere olan talebin tüm dünyada hızla arttığına dikkat çeken Limak Çimento Grup Dış Ticaret ve İş Geliştirme Müdürü S. Mete Turan şunları söyledi:
“Üretimden sevkiyata her aşamada karbon ayak izimizi en aza indirme stratejimizle hareket ediyor, Limak Cement LCC Mediterranean Terminal ile sektörümüzdeki çevresel standartları en üst seviyeye taşıyoruz. Şirketimizin düşük karbonlu üretim ve ihracat pazarlarındaki varlığını güçlendirme hedefiyle inşasını tamamladığı yeni terminalimiz, dayanıklılığı, yüksek kalitesi ve çevreci özellikleri ile yüksek performanslı ürünlerimizi dünya pazarlarına ulaştıracak.”
Küresel pazarlara rekabetçi ve sürdürülebilir sevkiyat avantajı
Limak Çimento, yeni terminal yatırımını Avrupa pazarı başta olmak üzere Akdeniz Havzası ülkelerine yönelik geniş dış pazar stratejisi doğrultusunda hayata geçirdi. Küresel ölçekte büyüyen sürdürülebilir yapı malzemesi talebini yakından takip eden şirket, Limak Cement LCC Mediterranean Terminal ile ihracat lojistik operasyonlarında verimliliği artırırken, operasyonel maliyetleri de optimize edecek.
Yıllık yaklaşık 500 bin ton kapasiteyle çalışacak şekilde tasarlanan tesiste, öncelikli olarak Limak Çimento Kilis Fabrikası’nda üretilen düşük karbonlu ve yüksek performanslı dökme çimento ürünlerinin depolanması ve ihracatı gerçekleştirilecek. Şirketin ilerleyen dönemlerdeki operasyonel ihtiyaçları ve planlamaları doğrultusunda Şanlıurfa Fabrikası’nın ihracat faaliyetleri de bu terminal üzerinden desteklenecek. Halihazırda bünyesinde üç adet silo barındıran ve 7.500 ton depolama kapasitesiyle faaliyete geçen Limak Cement LCC Mediterranean Terminal, projenin tüm aşamaları tamamlandığında sekiz siloya ve toplam 20.000 ton depolama hacmine ulaşacak.
Limak Cement LCC Mediterranean Terminal’in ileri otomasyon sistemi, çevresel etkileri en aza indirirken sevkiyat süreçlerini dijital, kayıpsız ve anlık olarak izlenebilir hale getiriyor. Terminalde çimento transfer süreçleri, pnömatik dolum hatlarından havalı bant ve helezonlara kadar tamamen sızdırmaz gövdeler içinde, ürün dış ortamla hiçbir şekilde temas etmeden gerçekleştiriliyor. Silo dolumlarında ortaya çıkan basınçlı hava, yüksek verimli Jet-Pulse filtrelerden geçirilerek atmosfere yalnızca temiz hava olarak salınıyor. Yükleme aşamasında kullanılan teleskopik çift cidarlı dolum körükleri ve eşzamanlı toz emiş sistemleri sayesinde yer değiştiren tozlu hava vakumlanarak dışarı sızması önleniyor. Körük uçlarındaki seviye sensörleri akışı otomatik olarak keserek muhtemel taşma ve tozlanma risklerini sıfıra indiriyor. Bu sistem, çalışanlar için tozsuz ve güvenli bir ortam sunarken ürün kalitesine ve tam sürdürülebilirlik hedeflerine doğrudan katkı sağlıyor.
GENEL
Bticino Light Now, Estetik Tasarımı Yeni Nesil Akıllı Teknolojilerle Buluşturuyor
Yayınlandı
5 saat önce-
Ağustos 17, 2026Yazar:
yapiinsaatdergisi
Son Yazılar
- CUBOARTE PETRA ile Duvarlarda Yeni Bir Yüzey Deneyimi Ağustos 17, 2026
- Limak Çimento İskenderun’da inşa ettiği Düşük Karbonlu Çimento Terminali ile dünya pazarlarına erişimini güçlendiriyor Ağustos 17, 2026
- Bticino Light Now, Estetik Tasarımı Yeni Nesil Akıllı Teknolojilerle Buluşturuyor Ağustos 17, 2026
- DYO Bayileriyle Yeni Dönemin Ekonomisini ve Büyüme Fırsatlarını Değerlendirdi Ağustos 17, 2026
- Habib Makina ve Alman BDS’den Çelik İşleme Sanayisine Özel Delme Teknolojileri Ağustos 17, 2026
- Wilo, EcoVadis’te Rekor Skora Ulaştı Ağustos 14, 2026
- Depreme dayanıklı yapıların gücü su yalıtımından geçiyor Ağustos 14, 2026
- İZODER’DEN 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİNİN 27. YILINDA AÇIKLAMA Ağustos 14, 2026
- Panasonic’in Türkiye’deki ilk showroom’u Antalya’da açıldı Ağustos 14, 2026
- Mitsubishi Electric, M70 ve M700 NC Üniteleri İçin Türkiye’de Yenileme Hizmeti Sunmaya Başladı Ağustos 14, 2026
- Herpa Maden, 2 Adet Komatsu PC700 ile Filosunu Gençleştirdi Ağustos 14, 2026
- Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın net operasyonel geliri yüzde 25 artarak 116 milyon Euro’ya ulaştı Ağustos 14, 2026
- Büyüme odağını stratejik alanlara çeviren Sabancı’dan ilk yarıda güçlü performans Ağustos 14, 2026
- Kimpur, Avrupa Yapı Sektöründeki Konumunu Güçlendiriyor Ağustos 14, 2026
- Yapılarda Yangın Güvenliği İçin Güvenilir Su Kaynağı Şart Ağustos 13, 2026
Trendler
GENEL2 yıl önceSektörel Liderlikte Bir Adım Daha: Hareket, Heavy Lift Awards’da İnovasyon Ödülü Aldı!
GENEL2 yıl önceİklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği, Venedik Sarayı’nda Heat Pump Technologies ve Mostra Convegno Expocomfort Fuarlarının Tanıtım Lansmanına Katıldı
GENEL2 yıl önceAlarko Carrier, 11 Yıldır İhracatta Zirvenin Sahibi!
GENEL2 yıl önceSika Yapı Kimyasalları, Deprem ile İlgili Bilinçlendirme Projesine devam ediyor
GENEL2 yıl önceEnerji verimliliğinin yolu ısı yalıtımından geçiyor
GENEL2 yıl önceİsra Portföy’ün Birinci ve İkinci GSYF İhraç Belgelerine SPK’dan Onay Geldi
RÖPORTAJ2 yıl önce“İklimlendirme Sektöründe Kullanıcıların Daha İyi Bir Yaşam Sürmelerine Yardımcı Olacak Yeniliklere Öncülük Etmeyi Sürdüreceğiz”
SEKTÖREL2 yıl önceDoka Türkiye, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yılın merakla beklenen TurkeyBuild Fuarı’na katılım sağlayacak













