GENEL
Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, Zengin Programıyla Sektöre Yön Vermeye Hazırlanıyor

Yayınlandı
2 ay önce-
Yazar:
yapiinsaatdergisi
47. kez kapılarını açmaya hazırlanan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 16-19 Nisan 2025 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği etkinliklerle yapı sektörünün geleceğine yön verecek.
Bölgenin en büyük yapı, mimarlık ve inşaat teknolojileri fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2025, 16-19 Nisan tarihleri arasında 47. kez kapılarını açıyor. İnovasyon, teknoloji, etki ve iş birliği ekseninde şekillenen fuar; malzeme bilimi, yapay zekâ, sürdürülebilir şehirler ve toplumsal dönüşüm gibi en güncel konulara odaklanarak sektöre ışık tutuyor. Yapı sektörüne rehberlik edecek fuara, 46.000’den fazla profesyonelin katılımı bekleniyor.
İtalya, Avusturya, Çin, Rusya, Tayland, Kore Cumhuriyeti, Portekiz, Mısır, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan yabancı katılımcıları bir araya getirecek fuar, bu yıl da %50 devlet teşviği ile güçleniyor. 4 gün boyunca binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapacak Yapı Fuarı; ABD, Çin, Rusya, BAE, İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan, Hindistan, Mısır, İtalya, Fransa gibi önemli ülkelerin de bulunduğu 64 ülkeden 450 davetli tur operatörünü ağırlamaya hazırlanıyor.
Yeni iş birliklerinin kurulmasında önemli bir rol oynayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da sektörün geleceğine ışık tutan kapsamlı bir etkinlik programı hazırladıklarını açıklayan Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, şunları belirtti: “İnşaat ve mimarlık dünyasının en önemli isimleri bir araya gelerek girişimcilerimize, yapı sektörünün geleceğine dair yeni iş modellerini, ürünlerini ve fikirlerini sunacaklar. Bu yıl, sürdürülebilirlikten teknolojik dönüşüme, toplumsal etkiden ekonomik uyuma kadar geniş bir perspektifte ele alınacak konuların, sektörün gelişimine yön vereceğine inanıyoruz. Geleceğin mimarisinin bugünün dönüşüm gücünde saklı olduğuna inanarak, yenilikçi malzemelerden akıllı teknolojilere, sürdürülebilir tasarımlardan sosyal etki yaratan projelere kadar geniş bir yelpazede keşifler yapılacak. Fuar, inşaat malzemeleri, makineleri ve teknolojileri ile ilgilenen perakende zincirleri, inşaat firmaları, taşeronlar ve diğer sektör temsilcileri ile doğrudan iletişim kurma fırsatı sunacak.”
Yenilikle Tasarla, Teknolojiyle İyileştir, Etki Bırak ve Birlikte Dönüştür!
Bu yıl, “Yenilikle Tasarla, Teknolojiyle İyileştir, Etki Bırak ve Birlikte Dönüştür!” mottosuyla hayata geçirilecek etkinliklerde, mimarlık ve yapı sektörünün ekonomik, teknolojik, toplumsal ve çevresel dönüşümü mercek altına alınacak. Yapı Arena etkinlikleri, öncü isimlerin katılımıyla gerçekleşecek paneller, workshoplar ve özel fuar turlarıyla, yaratıcı projeleri, yeni nesil malzemeleri ve inovatif tasarımları keşfetme fırsatı sunacak. Solo Design & Consultancy, Circular Design, Parametric Architecture, NobonMimarlık ve Piknik Works iş birliğiyle hazırlanan program, dört gün boyunca sektör profesyonellerine ilham vermeye hazırlanıyor.
“İnovasyon”, “İyileştirme”, “Etki” ve “Birliktelik” olmak üzere, her biri sektörün farklı bir boyutuna ışık tutan 4 tema altında 4 gün boyunca 4 eş küratör ve 70’ten fazla konuşmacı ile yapı dünyasının ekonomik, teknolojik, toplumsal ve çevresel dönüşümü ele alınacak.
16 Nisan Çarşamba – Yapı sektörünün geleceğini şekillendiren inovasyonlar, malzeme biliminin sınırlarını zorlayan keşifler ve doğadan ilham alan akıllı malzemeler “Keşfin Hammaddesi” teması altında ele alınacak. Solo Design & Consultancy Kurucu Ortağı, Mimar, Pasif Yapı Tasarımcısı Esra Aydınoğlu ve Döngüsel Tasarım Kurucusu, Mimar Özgül Öztürk eş küratörlüğünde kurgulanan 1. gün programında “Malzeme Değişirse, Dünya Değişir! Start-up Etkisi”, “Maliyet mi, Değer mi? Yapı Projelerinde Yeni Dengeler”, ‘’Ekolojik Akıl, Akıllı Malzeme: Doğanın Dijital Ağı’’ ve “Yapının Dna’sı: Malzeme, Mimarlık Ve Ar-Ge Üçgeni“ masaya yatırılacak. Döngüsel ekonomi anlayışıyla sürdürülebilir kentleşme ve yeni nesil iş modelleri üzerinden, sektörün öncü isimleri malzeme inovasyonu, finansal sürdürülebilirlik ve start-up iş birlikleri üzerine ilham verici içgörüler paylaşacak.
17 Nisan Perşembe – Mimarlığın Yeni Matriksi” temasıyla düzenlenen fuarın ikinci gün oturumlarında, “Kodlarla Çizmek: Parametric Modelleme ve Hesaplamalı Tasarımın Geleceği”, ‘’Dijital Üretim Çağı: 3D Baskı, Robotik Ve Yeni Yapı Teknolojileri”, ‘’Dijitalden Malzemeye: Mimarlıkta Yeni Tasarım ve Üretim Yaklaşımları’’ ve ‘’Dijital Onarım: Dayanıklı Kentler, İyileştirici Teknolojiler’’ başlıklarında dünyaca ünlü mimarlık ofislerinden gelen isimlerin ezber bozan bakış açıları ve ilham verici sunumlarıyla geleneksel tasarım anlayışının yerini veri ve algoritmalar alırken yeni tasarımın inşa süreçlerindeki rolü detaylı şekilde incelenecek ve masaya yatırılacak. İkinci günün eş küratörü Parametric Architecture Kurucusu Hamid Hassanzadeh olacak.
18 Nisan Cuma – “Etkinin Mimarisi” üçüncü günü teması olacak ve etki odağında NobonMimarlık Kurucusu, Mimar Dr. H. Cenk Dereli eş küratörlüğünde “Mimarlık Estetikten Fazlasıysa, Etkisi Nerede?”, “Şehirleri Tasarlamak İçin Mimarlık Yetmez!”, “Zamana Direnen Tasarımlar: Dayanıklı, Akıllı, Etkili” ve ‘’Bir Mücadele / Müdahale Aracı Olarak Tasarım’’ başlıkları tartışılacak. Yerel yönetimler, akademi ve özel sektör arasındaki iş birliklerini güçlendirmek üzere karar vericiler ve fikir önderleri ile buluşacak.
19 Nisan Cumartesi – “Dönüşüm İçin Birliktelik” temasında son gün birliktelik masaya yatırılacak ve “Yeni Mimarın Oyun Alanı”, “Birlikte Dönüşüm: Malzemeden Mekana”, “Birlikte Dönüşüm: Yeni Bir Mimara Doğru”, “Birlikte Dönüşüm: Kentsel Krizler – Kamusal Zeminler” ve ‘’Mimarlık Ekosistemi: Romantik Hayallerden Piyasa Gerçeklerine’’ konuları ilham verici isimler tarafından Piknik Works Kurucu Ortağı, Mimar, Çok Yönlü Tasarımcı Oğul Can Öztunç eş küratörlüğünde ele alınacak.
Yenilikçi Etkinliklerle Nitelikli Fuar İçerikleri: Yapı Arena Sahnesi, Yapı Master Class, Yapı Tech Garage ve Altın Mıknatıs “Stant Tasarım Ödülleri”
Yerel ve yabancı katılımcıları buluşturan uluslararası bir platform olarak ziyaretçilerini cezbeden Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’daki Yapı Arena Sahnesi’nde mimarlık ve yapı sektörünün geleceğine yön veren konular, sürdürülebilirlik, teknoloji, etki ve iş birliği odağında ele alınacak. Aynı zamanda yenilikçi malzemeler, akıllı teknolojiler, sürdürülebilir tasarımlar ve sektörün dönüşümüne dair içgörüler paylaşacak.
Yapı Master Class ile sektör profesyonellerinden oluşan özel bir grup, usta mimar ve mühendisler eşliğinde fuar turuna katılarak stant ziyaretleri, uygulamalı ürün öğrenimi ve tematik sohbetler ile etkileşimli bir fuar deneyimi yaşayabilecekler.
Yapı Tech Garage‘da ise yeni nesil teknolojilerle yapı tasarımı, uygulama ve müşteri deneyiminde dönüşüm yaratan girişimler sahnede olacak. Dijital tasarım, akıllı binalar, ileri inşaat malzemeleri, robotik otomasyon, yapay zeka ve sürdürülebilir teknolojiler gibi alanlarda çözümler sunan start-up’lar, yatırımcılarla buluşacak. Ayrıca, paylaşımlı stant modeli ile her gün farklı start-up’lar deneyimlenecek ve minimum 10, maksimum 16 girişimci projelerini tanıtacak.
Yapı Fuarı’nın gelenekselleşen ödül programı Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri ile sürdürülebilirlik, inovasyon ve teknolojiyi en iyi şekilde bir araya getirerek en etkili ziyaretçi deneyimini sunan stantlar ödüllendirilecek. Bağımsız jüri tarafından Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etki, Tasarım ve Estetik, Teknoloji ve Fonksiyonellik, Ürün Sunumu ve Etkileşim kriterlerine göre değerlendirme yapılacak.
Bunları da Beğenebilirsin
GENEL
DYO Klimatherm binaları güçlendiriyor

Yayınlandı
4 gün önce-
Mayıs 16, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
DYO’nun uzun yıllara dayanan deneyimi ve yenilikçi yaklaşımıyla geliştirdiği Klimatherm Isı Yalıtım Sistemi, deprem riskine karşı yapıları güçlendiriyor. Yapısal dayanıklılığı destekleyen sistem, risklere karşı bir koruma katmanı oluşturuyor. Güvenli, uzun ömürlü ve enerji verimliliği yüksek binaların inşa edilmesine olanak tanıyor.
DYO, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümleriyle sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Klimatherm Isı Yalıtım Sistemi, binaların enerji verimliliğini artırırken yapının depreme karşı direnç seviyesini yükseltiyor. Bu sistem, binaların zamanla yıpranmasını engelleyerek, taşıyıcı sistemlerin dayanıklılığını uzun süre korumasını sağlıyor ve güvenli, sürdürülebilir yaşam alanları oluşturuyor.
2017 öncesi yapılarda da uygulanabiliyor
2017 yılında yürürlüğe giren Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile yeni inşa edilen binalarda ısı yalıtımı zorunlu hale gelirken, 2017 öncesi inşa edilen yapılarda da Klimatherm gibi ileri teknoloji içeren ısı yalıtım sistemleriyle enerji verimliliği yüksek çözümler uygulanabiliyor. Klimatherm ısı yalıtımı binalarda oluşabilecek nem, yoğuşma ve korozyon gibi sorunların önüne geçerek yapının sağlam kalmasına önemli bir katkı sunuyor. Ayrıca zamanla oluşabilecek diğer yapısal sorunların önüne geçiyor. Aynı yaşam alanlarının konforunu daha az harcama ile arttırırken, binalarda enerji tasarrufu sağlıyor.
Dış etkenlere karşı direnci artırıyor
Klimatherm ısı yalıtım sistemleri, enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra binaların uzun ömürlü olmasına da katkı sağlıyor. Deprem riski altında olan bir bölgede, sağlam temeller ve güçlü taşıyıcı sistemler elbette ön planda olmalıdır, ancak bina bütünlüğünü sağlayan ısı yalıtımı da bu anlamda kritik bir rol oynar. Isı yalıtımının binanın enerji verimliliğini artırmasının yanında bina mukavemetini de artırarak, deprem anında ve sonrasında yapı güvenliğine önemli katkılarda bulundugu bilinmektedir. Klimatherm markasıyla, kentlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarını sağlayan Dyo, iklim koşulları ve yapısal risklere karşı dayanıklı çözümler sunarak, güvenli yaşam alanları oluşturulmasına katkıda bulunuyor.
GENEL
Bosch Home Comfort Group’a İhracatın Liderleri Ödülleri’nden Çifte Başarı

Yayınlandı
4 gün önce-
Mayıs 16, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
- Bosch Home Comfort Group, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği İhracatın Liderleri Ödülleri’nde iki kategoride birden ödüle layık görüldü.
İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından düzenlenen İhracatın Liderleri Ödülleri’nde Bosch Home Comfort, iki önemli kategoride ödüle layık görüldü. Şirket, “2024 Yılı En Çok Kombi-Su Isıtıcısı İhracatını Yapan Firma” kategorisinde birincilik, “2024 Yılı En Çok İhracat Yapan Firma” kategorisinde ise ikincilik ödülünü kazandı.
Bosch Home Comfort Group’un ihracat alanındaki bu önemli başarısı, 29 Nisan 2025 Salı günü Ankara’da, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği binasında düzenlenen törende takdim edildi. Ödüller, T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ve İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal tarafından verildi.
İhracat pazarındaki güçlü performansıyla dikkat çeken Bosch Home Comfort Group, sürdürülebilir büyüme ve inovasyon odağında sektör liderliğini pekiştirmeye devam ediyor.
GENEL
Bpas Otomatik Pencere Sistemleriyle Birden Fazla Soruna Tek Çözüm!

Yayınlandı
4 gün önce-
Mayıs 16, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
Modern şehirlerde yükselen binalar, beraberinde pencere güvenliği, enerji verimliliği ve havalandırma gibi yeni ihtiyaçları getiriyor. Özellikle yüksek katlarda pencerelerin kontrolü, rüzgar riskleri, yangın güvenliği ve erişilebilirlik gibi sorunlar, otomatik pencere sistemlerini bir zorunluluk haline getiriyor. Bpas Mekatronik’in geliştirdiği yenilikçi otomatik pencere açkı sistemleriyle yüksek binalar ve resmi kurumlar başta olmak üzere birçok yapıda güvenlik, konfor ve enerji verimliliğini en üst düzeye taşıyor
PENCERE AÇKI SİSTEMLERİ HANGİ PROBLEMLERİ ÇÖZÜYOR?
Yüksek Katlarda Rüzgar Tehlikesi; Kontrolsüz Kapanan Pencereler: Özellikle çok katlı binalarda rüzgar basıncı, pencerelerin ani kapanmasına veya kırılmasına neden olabiliyor. Bu durum, camlarda çatlama ve hatta yaralanmalara yol açabiliyor. Bpas pencere açkı sistemleri rüzgar sensörleriyle entegre çalışarak pencere açıklığını dinamik şekilde ayarlıyor. Böylece sert rüzgarlarda pencere otomatik olarak kısmi kapanarak riski önlüyor.
Yangın Anında Zehirli Duman, Tahliye Sorunu: Yüksek binalarda yangın çıktığında zehirli dumanın hızla yayılması, can kaybı riskini artırıyor. Geleneksel pencereler, acil durumlarda manuel açılamayabiliyor. Duman sensörüne entegre sistemler, yangın algılandığında pencereleri otomatik açarak dumanın binadan hızla atılmasını sağlıyor. Bu özellik, hastane ve otel gibi kalabalık yapılarda hayat kurtarıcı olabiliyor.
Klimalara Mahkumiyet, Hava Kalitesi ve Enerji İsrafı: Ofislerde ve evlerde pencerelerin sürekli kapalı tutulması, iç mekan havasının kirlenmesine ve klima kullanımının artmasına neden oluyor. Sıcaklık ve CO₂ sensörleri, ortam havasını analiz edip pencereleri otomatik açarak doğal havalandırma sağlıyor. Böylece enerji tüketimi %30’a kadar azaltılabiliyor.
Erişilemeyen Pencereler; Engelliler ve Yaşlılar İçin Zorluk: Yüksek veya ağır pencereler, fiziksel hareket kısıtlılığı olan kişiler için erişilemez olabiliyor. Uzaktan kumanda veya akıllı telefon uygulamasıyla tek tuşla kontrol, bağımsız kullanım imkanı sunuyor.
Yağmurda Islanan İç Mekanlar: Açık unutulan pencereler, ani yağışlarda mobilya ve zeminlere zarar verebiliyor. Yağmur sensörleri, ilk damlada pencereleri otomatik kapatarak hasarı önlüyor. Otomatik pencere sistemleri üretim ve montajında, uzun yıllara dayanan geçmişi ile uzmanlaşan ilk markalar arasındaki BPAS Mekatronik Yetkilisi Buğra Onay yaptığı açıklamada şunları söylüyor;
“Rezidanslar, okul ve hastaneler, müzeler, oteller ve ofislerde kullanımı yaygınlaşan, özellikle İstanbul gibi rüzgarlı, yağışlı ve yoğun yapılaşmış şehirlerdeki otomatik pencere sistemleri artık bir lüks değil, ihtiyaç haline geldi.
Doğru ürün seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar başta olmak üzere pencere açkı sistemleri kullanılan tüm yapılarda; kullanıcılar rüzgar ve güvenlik sorunlarını çözebilir, havalandırma avantajı ile sağlıklı nefes ortamı sağlayabilirler.
Enerji tasarrufu ve kullanım kolaylığındaki konforu yakalamak için binanızın yüksekliği, cam tipi ve kullanım amacınız önemlidir. Bu konuda teknik ekibimizdeki uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz”
Otomatik pencereler, duman tahliyesi, doğal havalandırma, güvenlik ve erişilebilirlik gibi kritik ihtiyaçlara cevap veriyor. Yüksek binalarda yangın anında dumanın hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olarak can güvenliğini artırıyor. Günlük kullanımda iç mekan hava kalitesini iyileştirerek çalışanların ve ziyaretçilerin konforunu yükseltmenin yanı sıra kontrollü erişim imkanı sunarak güvenlik önlemlerini destekliyor
Son Yazılar
- DYO Klimatherm binaları güçlendiriyor Mayıs 16, 2025
- Bosch Home Comfort Group’a İhracatın Liderleri Ödülleri’nden Çifte Başarı Mayıs 16, 2025
- Bpas Otomatik Pencere Sistemleriyle Birden Fazla Soruna Tek Çözüm! Mayıs 16, 2025
- Şarj İstasyonlarındaki Park Sorununu Çözecek Düzenleme Yolda! Mayıs 16, 2025
- Form Endüstri Ürünleri Tersane İstanbul’un iklimlendirme haritasını çizdi Mayıs 16, 2025
- ODE Yalıtım’dan Dünya İklim Günü’nde sürdürülebilir gelecek vurgusu: “Yalıtım, iklim krizine karşı en etkili çözümlerden biri” Mayıs 16, 2025
- Koray Group’tan 70 yıllık bir miras: Yapılarla yazılan tarih Mayıs 16, 2025
- Yorglass’ın ihracattaki başarılarına TİM’den çifte ödül Mayıs 16, 2025
- İZODER: Isı yalıtımı hem binaları hem cepleri serinletiyor Mayıs 16, 2025
- Akçansa’ya Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlikte Başarı Ödülleri Mayıs 16, 2025
- DemirDöküm’ün Yenilikçi İş Güvenliği Projesi COMBILOK’a MESS’ten Ödül Mayıs 15, 2025
- Buderus MX400 ile Isıtma Sistemlerinde Akıllı Kontrol Devrimi Mayıs 15, 2025
- GÜRİŞ’TEN ROMANYA’YA 100 MW / 200 MWH KAPASİTELİ DEV YATIRIM. Mayıs 15, 2025
- Kütahya Porselen, 7. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde iki farklı kategoride birincilik ödülünün sahibi oldu! Mayıs 15, 2025
- Mitsubishi Heavy Klimalardaki Smart M-Air teknolojisi ile evinizin kontrolü parmaklarınızın ucunda Mayıs 15, 2025
Trendler
- RÖPORTAJ11 ay önce
“İklimlendirme Sektöründe Kullanıcıların Daha İyi Bir Yaşam Sürmelerine Yardımcı Olacak Yeniliklere Öncülük Etmeyi Sürdüreceğiz”
- GENEL12 ay önce
Alarko Carrier, 11 Yıldır İhracatta Zirvenin Sahibi!
- GENEL1 yıl önce
Sika Yapı Kimyasalları, Deprem ile İlgili Bilinçlendirme Projesine devam ediyor
- GENEL1 yıl önce
Enerji verimliliğinin yolu ısı yalıtımından geçiyor
- SEKTÖREL1 yıl önce
Doka Türkiye, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yılın merakla beklenen TurkeyBuild Fuarı’na katılım sağlayacak
- GENEL10 ay önce
Irak Kalkınma Yolu ile yıllık 5 milyar dolarlık potansiyel
- GENEL9 ay önce
İsra Portföy’ün Birinci ve İkinci GSYF İhraç Belgelerine SPK’dan Onay Geldi
- GENEL10 ay önce
İzocam’dan evinizin ısısını yaz-kış dengede tutan yalıtım çözümleri!