GENEL
Yalıtımda kaliteli malzeme seçimi tasarruflu ve uzun ömürlü yapıların anahtarı

Yayınlandı
2 ay önce-
Yazar:
yapiinsaatdergisi
Bahar aylarında hız kazanan tadilat sezonunda binalarda ısı yalıtımı uygulamaları hem enerji verimliliği hem de yapıların ömrü açısından büyük bir önem taşıyor. Türkiye’de konutlarda tüketilen enerjinin yüzde 80’i ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılıyor ve doğru ısı yalıtımı yapılmadığında bu enerjinin yüzde 50’si boşa gidiyor. Isı yalıtımı uygulamalarında özellikle çevresel etkileri minimize eden malzeme seçiminin önemine dikkat çeken Ravago Bina Çözümleri Mineral Yünler Satış ve Pazarlama Direktörü Özge Müçek, bu sayede hem bugünün hem de geleceğin konfor standartlarını karşılayan dayanıklı yapılar inşa etmenin mümkün hale geleceğinin altını çiziyor. Müçek, kaliteli malzemeler ve profesyonel destekle ısı yalıtımı uygulaması yapılan bir konutun, yıllık enerji tüketim harcamalarını yüzde 30 oranında düşürerek ortalama 5-7 yıl içinde yalıtım maliyetini çıkardığını belirtiyor.
Bahar aylarının gelişiyle birlikte binalarda tadilatlar ve yalıtım uygulamaları hız kazanmaya başladı. Özellikle ısı yalıtımı, enerji giderlerinde sağladığı yüksek tasarruf nedeniyle büyük önem taşıyor. Doğru ısı yalıtımı uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunan Ravago Bina Çözümleri Mineral Yünler Satış ve Pazarlama Direktörü Özge Müçek, ısı yalıtımından en üst düzeyde faydalanmak ve kaliteli iç yaşam havası elde etmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalarına ışık tutuyor.
“Doğru ısı yalıtım çözümleri sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor”
İnşaat ve tadilat sürecinde yalıtım uygulamalarına öncelik verilmesinin yapıların dayanıklılığını artırarak sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye yardımcı olduğunu söyleyen Özge Müçek, “Günümüzde enerji verimli ve yeşil binalar giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Türkiye’de nihai enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 37’si ve sera gazı emisyonlarının da yüzde 30’u binalardan kaynaklanıyor. Dolayısıyla binalarda uygulanacak uygun ısı yalıtım çözümleri, enerji tüketimini azaltarak çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Örneğin, ısı yalıtımsız binalarda ısı kayıplarının yüzde 50’si dış duvarlardan, yüzde 25’i çatılardan, yüzde 20’si pencere ve kapılardan, yüzde 10’u ise zeminden gerçekleşiyor. Oysa doğru malzeme ve uygulamalarla binalardaki bu ısı kaybı yüzde 50 oranında azaltılabiliyor. Bu da binalardaki enerji tüketim faturalarında ortalama yüzde 30 tasarruf anlamına geliyor. Söz konusu enerji tasarrufu, kaliteli yalıtım malzemeleri ve profesyonel uygulamayla bir konutun 5-7 yıl içinde yalıtım maliyetini amorti edebileceğini gösteriyor. Özetle, yalıtım uygulamaları binaların hem çevresel etkilere karşı dayanıklılığını artırıyor hem de enerji verimliliği sağlayarak ekonomik avantajlar sunuyor” dedi.
Isı yalıtımı uygulamaları kaliteli malzeme ve profesyonellik gerektiriyor
Isı yalıtımı uygulamalarında dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin de bilgi veren Özge Müçek, en önemli 5 püf noktayı ise şöyle sıraladı:
- TS 825 Standardı’na uygunluk: TS 825 Binalarda Isı Yalıtımı Kuralları Standardı’nda yapılan düzenlemeyle inşa edilecek yapıların ısıtma ve soğutma ihtiyacına göre tasarlanması zorunlu hale geldi. Türkiye’deki iklim bölgesi sayısının 4’ten 6’ya yükseltildiği yeni düzenleme kapsamında İstanbul’da çatı yalıtım kalınlığı 9 santimden 12 santime çıkartılırken, Ankara’da ise 12 santimden 15 santime yükseltildi. Bu nedenle yalıtım esnasında malzeme seçerken binanın bulunduğu iklim koşulları dikkate alınmalı.
- İletkenlik katsayısı düşük malzeme kullanımı: Isı yalıtımında iletkenlik katsayısı düşük olan malzemeler tercih edilmeli. XPS ve taş yünü gibi yalıtım malzemeleri, binaların dış etkenlere karşı korunmasını sağlarken kışın ısının içeride, yazın ise sıcak havanın dışarıda kalmasını sağlayarak konforlu bir iç hava ortamı oluşturur.
- Binanın mimari özellikleri dikkate alınmalı: Etkili bir ısı yalıtımı için yapının mimari özelliklerinin göz önünde bulundurulması da kritik bir nokta. Özellikle bina cephesindeki çıkıntılar, köşe detayları ve pencere oranları gibi mimari unsurlar ısı köprülerinin oluşma riskini doğrudan etkiliyor. Yalıtımın binanın orijinal tasarımıyla uyumlu olacak şekilde planlanması, enerji verimliliğini artırma noktasında büyük önem taşıyor.
- Uygulama yapılan zeminin pürüzsüzlüğü: Yalıtım yapılacak yüzeylerin temiz, kuru, düzgün ve pürüzsüz olması malzemenin doğru şekilde yapışmasını ve performansını artırır. Çatlaklar, boşluklar veya nemli yüzeyler yalıtımın etkinliğini azaltabilir ve ilerleyen dönemde sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, yüzeylerin gerekli tamirat ve hazırlık işlemlerinden geçirilmesi bir zorunluluk olmalıdır.
- Profesyonel uygulamaya özen gösterilmesi: Kaliteli bir ısı yalıtımı, uzmanlık gerektiren bir süreç olduğu için deneyimli ve eğitimli ekipler tarafından titizlikle uygulanmalı. Özellikle pencere ve kapı çerçeveleri, çatı ve zemin birleşim noktaları en çok özen gerektiren bölgelerdir. Bu alanlarda boşlukların uygun kaliteli yalıtım malzemeleriyle doldurulması ısı kayıplarını önleyerek enerji verimliliğini artırır. Kaliteli malzeme seçimi ve profesyonel uygulama sayesinde yalıtım, binanın dayanıklılığını ve konforunu artıran uzun ömürlü bir çözüm haline gelir.
“Binalarda yalıtım bir lüks değil, büyük bir gereklilik”
Ravago Bina Çözümleri olarak, inşaatın kalbindeki çözüm ortağı misyonları ile sektöre yüksek kaliteli yalıtım malzemeleri sunduklarını vurgulayan Özge Müçek, “Su, ısı, ses ve yangın yalıtımı alanındaki geniş ürün yelpazemiz ve uzman kadromuzla yapıların yalnızca bugünkü ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, gelecekteki güvenlik ve dayanıklılık standartlarına da uygun hale gelmesini sağlamayı hedefliyoruz. Çünkü binalarda konforu, uzun ömürlülüğü ve enerji verimliliğini sağlayan en önemli unsurların başında yalıtım geliyor. Bu bilinçle hareket ederek yalıtımın sürdürülebilir ve güvenli bir yapılaşmanın temel taşı olduğunu vurguluyoruz. 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 70’inin şehirlerde yaşaması bekleniyor. Bu durum, hızla büyüyen kentlerdeki yapıların sürdürülebilirliğini kritik hale getiriyor. Bu faktörler göz önüne alındığında, yalıtım uygulamalarının önemi her geçen gün daha da artıyor. Biz de bu doğrultuda, yüksek kaliteli malzemeler ve ileri teknolojiye sahip çözümler sunarak sektörün gelişimine katkıda bulunuyoruz. Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir yapıların inşası için yalıtım bilincini yaygınlaştırmayı, doğru ürün ve uygulamalarla daha güvenli, dayanıklı ve enerji tasarruflu yapılar oluşturmayı amaçlıyoruz. Böylece hem gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hem de binaların performansını artırarak, uzun vadeli ekonomik faydalar sağlamayı hedefliyoruz. Yalıtımın bir lüks değil, bir gereklilik olduğu gerçeğinden hareketle sektörün ihtiyaçlarına yenilikçi çözümlerle yanıt vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bunları da Beğenebilirsin
GENEL
DYO 2025 Yılına Özel Yeni Renk Paletiyle Mekanlarda Fark Yaratıyor

Yayınlandı
4 dakika önce-
Mayıs 20, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
DYO, 2025 yılı için tasarladığı iç ve dış cephe renk kartelalarıyla yeni renk koleksiyonu ve zengin renk yelpazesini tanıttı. İç cephede 126, dış cephede ise 112 renk seçeneği ile yaşam alanlarına özgün ve estetik bir renk deneyimi sunuluyor. 2025 Renk Koleksiyonu “Dönüşüm” ise, mekanların potansiyelini maksimize eden ve tasarımın gücünü görünür kılan, benzersiz ve ilham veren, özgün bir renk paleti sunuyor.
DYO, 2025 yılına özel hazırlanan iç ve dış cephe kartelalarıyla renk paletini daha da zenginleştiriyor. İç cephede 126, dış cephede ise 112 farklı ton seçeneğiyle, her mekâna uyum sağlayacak geniş bir renk yelpazesi sunuyor. Renk Pınarı makinelerindeki binlerce renk seçeneğiyle birleşen bu yeni renkler, DYO’nun renk dünyasını daha da özgün hale getiriyor ve mekânlara estetik ve fonksiyonel değer katıyor. 2025 Renk Koleksiyonu “Dönüşüm”ün de yer aldığı kartela, renklerin gücünü yansıtan yaratıcı ve yenilikçi seçenekler sunuyor.
Dönüşüm koleksiyonu mekânlara özgün bir kimlik kazandırıyor
DYO’nun 2025 Dönüşüm koleksiyonu ise yaşam alanlarına özgün ve estetik bir derinlik katıyor. Dünyanın dijital ve yeşil dönüşümünden ilham alınarak tasarlanan koleksiyon, etkileşim, anlam, ilham, keşif, uyum, denge ve sezgi kavramları ile tanımlanan renkleri içeriyor. Her bir renk, kendine özgü bir duygu yansıtarak, mekânlara özgün bir kimlik kazandırıyor. Etkileşimi artıran, köklerinden aldığı gücü vurgulayan tonlardan, uyum ve dengenin huzurunu vurgulayan renklere uzanan geniş yelpaze, yaşam alanlarının ruhunu yeniden şekillendiriyor.
DYO Renk Pınarı ile 30 binin üzerinde kayıtlı renk formülüyle yaratıcılığın sınırlarını kaldırıyor
DYO’nun Renk Pınarı Sistemi 30.000’in üzerindeki kayıtlı renk formülüyle sınırsız renk kombinasyonu imkânı sunuyor. Her stile, zevke ve ihtiyaca özel çözümler üretmeye olanak veriyor. İstenilen miktar ve ürün türüne göre anında hazırlanan renkler sayesinde, her mekâna özgü renk kombinasyonları kolayca hayata geçirilebiliyor. DYO Renk Pınarı sadece mevcut renkleri sunmakla kalmıyor, özel tonlarda üretim esnekliği sayesinde renk tercihinde özgürleştiriyor.
GENEL
ŞİŞECAM, GLOBAL TEDARİKÇİ ZİRVESİ’NDE İŞ ORTAKLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Yayınlandı
5 saat önce-
Mayıs 20, 2025Yazar:
yapiinsaatdergisi
Bu yıl 90’ıncı yılını kutlayan cam ve kimyasallar sektörlerinin uluslararası oyuncusu Şişecam, Global Tedarikçi Zirvesi’nde iş ortaklarıyla bir araya geldi.
Cam ve kimyasallar sektörlerinin uluslararası oyuncusu Şişecam, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Global Tedarikçi Zirvesi’nde iş ortaklarıyla bir araya geldi.
Şişecam Genel Müdürü Can Yücel, ilerlemenin ekosistemle çıkılan ortak bir yolculuk olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “Şişecam’ın 90 yıllık başarı hikayesi; ilerleme, dayanıklılık ve güçlü ortaklıklarla şekillenmiş bir yolculuk. Kültürünün odağına tüm paydaşları için değer yaratmayı koymuş bir kurum olarak, yaratılan değerin ancak birlikte geliştirilebileceğinin farkındayız. Bireysel yaklaşımların ve çabaların ilerlemek için yeterli olmadığı günümüzde, iş birliğinin ortak sonuçlara ulaşmanın da ötesinde; birlikte düşünme, plan yapma ve ilerleme yolculuğu olduğuna inanıyoruz.”
“Değişimi birlikte tasarlayalım” çağrısı
Zirve’nin “United to Collaborate – Navigating Together” adlı temasının sadece bir slogan değil, aynı zamanda bir eylem çağrısı olduğunu dile getiren Can Yücel, şöyle devam etti: “Geleceğe hazır bir ekosistem inşa ederken temel önceliklerimiz; sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve operasyonel esneklik. Tüm iş ortaklarımızı inovasyonu sadece bir gelişim fırsatı olarak değil, aynı zamanda ortak bir sorumluluk konusu olarak ele almaya davet ediyorum. Çünkü bugün birlikte ortaya çıkardıklarımız, yarınlarımızı da şekillendirecek. Gelin, değişimi birlikte tasarlayalım; birlikte üretelim, birlikte büyüyelim.”

“Satışta Teknoloji ve İnovasyon Uygulaması” kategorisinde jüri ödülü
Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörünün önde gelen firmalarından Günsan Elektrik, Sales Network tarafından düzenlenen BoSA’25 (Best of Sales Awards) kapsamında, “Satışta Teknoloji ve İnovasyon Uygulaması” kategorisinde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Anahtar, priz ve elektrik aksesuarları imalatında 40 yılı aşkın süredir hizmet veren Günsan Elektrik, satış fonksiyonunda üstün performans sergileyen projelerin ödüllendirildiği Sales Network tarafından düzenlenen BoSA’25 (Best of Sales Awards) kapsamında, “Satışta Teknoloji ve İnovasyon Uygulaması” kategorisinde “Günsan Online” satış sitesi ve “E-Katalog Dijital Partner” projeleriyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
“Dijital dönüşüm çalışmalarımıza devam edeceğiz”
Günsan olarak dijitalleşme yolculuklarına büyük bir hızla devam ettiklerini vurgulayan Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Burcu Mungan, şunları söyledi: “Müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri daha erişilebilir, hızlı ve etkili hale getirmek amacıyla dijital dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Günsan Online’ ve ‘E-Katalog Dijital Partner’ projelerimiz, bu vizyonun somut birer yansıması. Aldığımız ödüller de bizleri bu yolculukta motive ediyor. Tüm hızımızla bu alandaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
Son Yazılar
- DYO 2025 Yılına Özel Yeni Renk Paletiyle Mekanlarda Fark Yaratıyor Mayıs 20, 2025
- ŞİŞECAM, GLOBAL TEDARİKÇİ ZİRVESİ’NDE İŞ ORTAKLARIYLA BİR ARAYA GELDİ Mayıs 20, 2025
- Günsan Elektrik’e BoSA’25 ödülü Mayıs 20, 2025
- DYO Klimatherm binaları güçlendiriyor Mayıs 16, 2025
- Bosch Home Comfort Group’a İhracatın Liderleri Ödülleri’nden Çifte Başarı Mayıs 16, 2025
- Bpas Otomatik Pencere Sistemleriyle Birden Fazla Soruna Tek Çözüm! Mayıs 16, 2025
- Şarj İstasyonlarındaki Park Sorununu Çözecek Düzenleme Yolda! Mayıs 16, 2025
- Form Endüstri Ürünleri Tersane İstanbul’un iklimlendirme haritasını çizdi Mayıs 16, 2025
- ODE Yalıtım’dan Dünya İklim Günü’nde sürdürülebilir gelecek vurgusu: “Yalıtım, iklim krizine karşı en etkili çözümlerden biri” Mayıs 16, 2025
- Koray Group’tan 70 yıllık bir miras: Yapılarla yazılan tarih Mayıs 16, 2025
- Yorglass’ın ihracattaki başarılarına TİM’den çifte ödül Mayıs 16, 2025
- İZODER: Isı yalıtımı hem binaları hem cepleri serinletiyor Mayıs 16, 2025
- Akçansa’ya Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlikte Başarı Ödülleri Mayıs 16, 2025
- DemirDöküm’ün Yenilikçi İş Güvenliği Projesi COMBILOK’a MESS’ten Ödül Mayıs 15, 2025
- Buderus MX400 ile Isıtma Sistemlerinde Akıllı Kontrol Devrimi Mayıs 15, 2025
Trendler
- RÖPORTAJ11 ay önce
“İklimlendirme Sektöründe Kullanıcıların Daha İyi Bir Yaşam Sürmelerine Yardımcı Olacak Yeniliklere Öncülük Etmeyi Sürdüreceğiz”
- GENEL12 ay önce
Alarko Carrier, 11 Yıldır İhracatta Zirvenin Sahibi!
- GENEL1 yıl önce
Sika Yapı Kimyasalları, Deprem ile İlgili Bilinçlendirme Projesine devam ediyor
- GENEL1 yıl önce
Enerji verimliliğinin yolu ısı yalıtımından geçiyor
- SEKTÖREL1 yıl önce
Doka Türkiye, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yılın merakla beklenen TurkeyBuild Fuarı’na katılım sağlayacak
- GENEL10 ay önce
Irak Kalkınma Yolu ile yıllık 5 milyar dolarlık potansiyel
- GENEL9 ay önce
İsra Portföy’ün Birinci ve İkinci GSYF İhraç Belgelerine SPK’dan Onay Geldi
- GENEL10 ay önce
İzocam’dan evinizin ısısını yaz-kış dengede tutan yalıtım çözümleri!