Bizimle iletişime geçin

GENEL

İş Dünyası Yeşil Dönüşümü Konuşacak

Yayınlandı

-

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONFERANSI 2024, iş dünyasının önde gelen isimlerini ve sürdürülebilirlik alanındaki kanaat önderlerini 25 Eylül’de İstanbul’da bir araya getiriyor. 

Boğaziçi Üniversitesi ve SKD Türkiye iş birliğinde, Yeşil İş Platformu ve IQ&Partners organizasyonu ile hayata geçirilen Sürdürülebilirlik Konferansı 2024, 25 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Lazzoni Hotel’de gerçekleşecek. “Yeşil Dönüşümün Kaçınılmazlığı” temasıyla düzenlenen konferans, farklı sektörlerden çevreye duyarlı iş modellerinin ve inovatif yaklaşımların tartışılacağı bir platform olacak. 

İş dünyasının liderleri, sürdürülebilirlik alanında öncü markalar, yerel yönetimler ve devlet yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, girişimciler ve kanaat önderlerini bir araya getirecek konferansta, sürdürülebilirlik trendleri ve yenilikçi çözümler ele alınacak.

Türkiye’nin 165 milyar dolarlık iklim yatırımına ihtiyacı var

Konferans temasına ilişkin açıklama yapan SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Günsel şunları söyledi: “Dünya, iklim krizi nedeniyle önemli bir dönüşüm geçiriyor. İklim değişikliği kaynaklı sıcaklık artışı, deniz seviyelerinin yükselmesi, ekosistemlerin bozulması, su kaynaklarının azalması ve sağlık sorunları hepimizin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Fosil yakıtların kontrolsüz kullanımı, ormansızlaşma ve bilinçsiz tarım, iklim krizini derinleştiriyor. Küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlayarak kalıcı ekolojik hasarı önleyebiliriz. Bunu başarmak için 2030’a kadar emisyonları küresel olarak %45 oranında azaltmamız gerekiyor. İklim krizi ile mücadelede ekosistemdeki tahribatı onarmak ve toplumlar için yaşanılabilir bir dünya inşa edebilmek için fırsat var, ancak bu süreçte kamu, iş dünyası, akademi ve STK’lara büyük görevler düşüyor. Dünya Bankası verilerine göre, Türkiye’nin yeşil ve sürdürülebilir finans konusunda önemli bir yol kat etmesi gerekiyor ve 2022-2040 yılları arasında yaklaşık 165 milyar dolarlık iklim yatırımına ihtiyaç var.”

Türkiye’nin 2053 karbon net sıfır hedefine ulaşması için “yeşil dönüşüm kaçınılmaz”

Yeşil dönüşümün gelişen dünyanın en önemli şartı olduğunu vurgulayan Ediz Günsel: “Türkiye’nin uluslararası ticarette yerini sağlamlaştırması ve Avrupa Yeşil Mutabakatına uyum sağlayamayan şirketlerimizin oyun dışı kalmaması için yeşil dönüşümü gerçekleştirmemiz, gelişen dünyanın en önemli şartı. Ülkemizin 2053 karbon net sıfır emisyon hedefine ulaşma taahhüdü çerçevesinde işletmelerin, “yeşil dönüşümün kaçınılmazlığı”nın farkında olarak karbon ayak izlerini azaltma ve karbonsuzlaşma hedefleri belirlemesi, döngüsel ekonomiye geçiş, doğal kaynaklar ve biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik sürdürülebilir tarım uygulamalarının teşviki ve doğal yaşam alanlarının korunması gibi faaliyetlerde bulunması, toplumsal adalet ve sosyal eşitlik amaçlarına katkıda bulunarak çalışanların refahını sağlayabilmesi, teknolojik ve inovatif gelişmelere yatırım yapması yani üçüz dönüşüme hizmet eden bir anlayışla ilerlemeleri elzem.” dedi.

Gerçek sürdürülebilirliği anlamak ve anlatmak

İş dünyasında sürdürülebilirliğin uzun soluklu bir süreç olduğunu vurgulayan Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz: “Sürdürülebilirlik kavramını sadece bugünü kurtarmak olarak görmekten çıkıp, 50 yıl sonrasını düşünecek bir vizyona sahip olmalıyız. Bugün benim çevremdeki pek çok kişi sürdürülebilirlik uzmanı ya da yöneticisi, çoğu şirketin bir sürdürülebilirlik departmanı var, çoğu şirket her sene fiyakalı sürdürülebilirlik raporları yayımlıyor. Ama gece yatağa yattığınızda kendinize “ben, ailem veya şirketim bir önceki güne ya da bir önceki seneye göre daha sürdürülebilir bir yaşam ya da çalışma içinde miyim?” diye sorun. Bu noktada sürdürülebilirlikten çok farklı şeyler anladığınızı göreceksiniz. Ama önemli olan, olası en geniş açıdan bakarak bu soruya makul bir cevap verebilmek. Ne yazık ki çoğumuz ancak bu ayın sonunu, ya da bilemediniz önümüzdeki üç yılı düşünerek sürdürülebilirlik kavramını değerlendiriyor. Oysa yapmamız gereken kendimize daha uzun soluklu bir soru sormak. “50 yıldır bu piyasada çalışan ve fena da iş üretmeyen şirketimiz bir 50 sene daha şimdi olduğu şekliyle işe devam edebilir mi, edemezse ne gibi değişiklikler yapmamız lazım ki işe devam edebilsin?” “Benden sonrası tufan” diyorsanız zaten sürdürülebilirliği düşünmenize gerek yok, ama “gelecek önemli, ben olsam da olmasam da” diyorsanız, sürdürülebilirliği anlamaya ve anlatmaya başlamak gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

İlham veren konuşmacılar 

Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış konuşmacılar, tam gün sürecek konferansta dört farklı oturumda iş dünyasına yönelik sürdürülebilirlik yaklaşımlarını paylaşacak. Konferansta yer alacak isimler arasında, sunucu ve oyuncu Mert Fırat, Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, Beymen Group CEO’su Elif Çapcı, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Kurnaz, Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Günsel, Çimsa Sürdürülebilirlik, İSG ve Çevre Grup Müdürü Neslihan Ergüven, Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı, Sürdürülebilirlik ve Etki Lideri Seçil Yıldız, Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, İstanbul Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Gedikkaya, Escon Enerji CEO’su Onur Ünlü, Borusan Holding Sürdürülebilirlik Başkanı Nursel Ölmez Ateş, LAV Genel Müdürü Ümit Zor, Ekonomi Gazetesi Koordinatörü ve Sürdürülebilirlik Editörü Didem Eryar Ünlü, DOQU Home Pazarlama Direktörü Ahmet Karmaç gibi isimler yer alıyor.

Lider Markalar Destekliyor

Konferans, sürdürülebilirlik alanındaki öncü çalışmaları ile tanınan Beymen, Pegasus Hava Yolları, Çimsa, DFDS, Yapı Kredi, OMS Makine, Gürok Grup, Fiba Holding, Almila Mobilya ve DOQU Home gibi firmaların desteği, Business World Global, Ekoyapı basın sponsorluğu ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi medya partnerliğinde düzenleniyor.

Sürdürülebilir iş dünyasında yeni açılımlar yapmak isteyen herkes için kaçırılmayacak bir fırsat sunan etkinlik hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak ve izleyici olarak katılmak için konferans.yesilisplatformu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GENEL

Polisan Holding 60 Yaşında!

Yayınlandı

-

Polisan Holding, kurucusu Necmettin Bitlis’in attığı sağlam temeller ve güçlü vizyonla 60. yılını kutluyor. Kimya, boya, liman işletmeciliği ve gayrimenkul sektörlerindeki faaliyetleriyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Polisan Holding, yarım asrı aşan bu yolculuğunda güçlü iş birlikleri ve inovatif çözümlerle adını geleceğe taşırken 60. yılına özel reklam filmini dijital mecralarda yayınladı.

Poliport, Polisan Kimya, Polisan Yapıkim, Polisan Hellas gibi sektöründe öncü şirketleri bünyesinde bulunduran Polisan Holding, Polisan Kansai Boya ve Rohm and Haas ile olan güçlü ortaklıklarıyla 60. yılını kutluyor. “60 Yıllık Değer” temasıyla hazırlanan reklam filmi, Polisan Holding’in altmış yıllık başarı dolu hikayesini, tecrübesini ve kurduğu güçlü iş birliklerini vurgularken; 60. yıl için özel tasarlanan logo da bu anlamlı yolculuğa eşlik ediyor.

Polisan Holding CEO’su Cantekin Dinçerler: “60 yıllık bu mirasa sahip olmak bizler için büyük bir gurur kaynağı”

Polisan Holding CEO’su Cantekin Dinçerler, 60. yıl değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Polisan Holding’in 60 yıllık tarihi, yalnızca bir büyüme hikayesi değil, aynı zamanda sektöre yön veren yenilikçi ve yerli çözümlerin doğuşuna tanıklık eden bir başarı öyküsüdür. Bu süreçte birçok ilke imza atarak ülke ekonomisine büyük katkılarda bulundu. Bu mirası bizlere kazandıran, vizyonuyla yolumuzu açan kıymetli kurucumuz rahmetli Necmettin Bitlis’e ve 60 yılda bu büyük başarıya emek veren, katkıda bulunan, şu an aramızda olan ya da olmayan herkese, teşekkür ediyor, minnetlerimizi sunuyorum. 60 yıllık bu değerli mirasa sahip olmak, bizler için büyük bir gurur kaynağı. Polisan Holding olarak köklü geçmişimiz ve sürekli gelişim arzusu sayesinde yerli ve milli markalarımızla sektörde öncü olmayı sürdürerek, bu başarı dolu yolculuğu daha da ileriye taşıyacağız.

Okumaya Devam Et

GENEL

Şebeke Suyunu Yönetirken ve Kullanırken Bunlara Dikkat!

Yayınlandı

-

Yaşam alanlarında kişisel bakım ve temizlik amacıyla kullandığımız şebeke suyunu içmek bizleri endişelendiriyor. Ancak uzmanlar, şebeke suyunun kalitesini yalnızca içerken değil, kullanırken de sorgulamamız gerektiğini söylüyor.

“Musluktan akan su temizdir, algısı yanlıştır” diyen Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yağız, şebeke suyunun güvenliği konusunda vatandaşları ve belediyeleri uyararak, güvenli su yönetimi için yapılması gerekenleri paylaştı.

Musluk suyu, günlük hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Evlerde, okullarda, hastanelerde,  işyerlerinde ve daha birçok yaşam alanında kişisel bakım ve temizlik amacıyla kullanılan hatta birçok ilimizde içme suyu olarak da tüketilen şebeke suyunun kalitesi, insan sağlığı açısından kritik önem taşıyor.

Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yağız, şebeke suyunun güvenliği konusunda vatandaşları ve belediyeleri uyararak, güvenli su yönetimi için yapılması gerekenleri paylaştı:

“Musluktan akan su temizdir, algısı yanlıştır”

“Musluktan akan su temizdir, algısı yanlıştır. Musluktan akan suyun kalitesini etkileyen bazı önemli unsurlar vardır. Bu unsurlar; belediyeler tarafından suyun depolandığı tesisler, şehirlerdeki su boruları, binalardaki su tesisatı ve su depolarıdır.

Suyu, depolama ve taşıma yöntemlerine dikkat!

Su, yaşam alanlarına ulaşmadan önce belediyeler tarafından tedarik edilip, depolanıyor. Şebeke suyunu depolama tesislerinde yaygın olarak kullanılan betonarme depolarda muhafaza etmek yüksek risk taşıyor.  Çünkü betonarme depolarda zamanla oksitlenme oluşabiliyor. Depoda oluşan bu deformasyon ise suyun kimyasal yapısını bozuyor. İçme ve kullanma suyunun güvenli bir şekilde depolanması, suyun depolandıktan sonra kalitesinin bozulmaması ve insan sağlığını tehdit edebilecek mikroorganizmalar oluşturmayacak şekilde muhafaza edilmesi için GRP modüler su deposu sistemini tercih etmek kritik önem taşıyor. Avrupa’da oldukça yaygın olan bu sistemler, suyu, kalitesini bozmadan uzun yıllar güvenli bir şekilde muhafaza ediyor. Yüksek mühendislik malzemesi olarak tanımlanan ve SMC olarak adlandırılan ‘cam elyaf takviyeli kompozit malzeme’ ile üretilen GRP su depoları, geleneksel sistemlerden farklı olarak, aşırı sıcak ve aşırı soğuk dış ortam şartlarından etkilenmiyor. GRP panellerin pürüzsüz yüzey yapısı ve cam elyaf içeriği nedeniyle UV ışınlarının geçirgenliği sıfıra yakın olduğu için su içerisinde; yosun, mantar, bakteri oluşmuyor. 

Su depolama tesislerinin yanı sıra şehirlerdeki su borularına da dikkat etmek gerekiyor. Çünkü suyu, belediyelerin depolama tesislerinden binalara taşıyan borular da suyun kalitesinde önemli rol oynuyor. Borularda zamanla meydana gelen pas ve sızıntılar, şebeke suyunun kalitesini bozuyor. Bu durumun kontrolü ve düzeltilmesi noktasında da belediyelere büyük sorumluluklar düşüyor.

Su, borular vasıtasıyla binalara ulaştıktan sonra da kirletici unsurlar bulunuyor. Binalardaki su tesisatı ve betonarme depolama yöntemleri de en büyük kirletici sınıfında yer alıyor.

Binalarda da belediyelerin depolama tesislerinde olduğu gibi GRP su depoları tercih etmek ve su tesisatının bakımını yaptırmak gerekiyor. Bu konuda da ev sahiplerine, site yönetimlerine ve işletmelere önemli sorumluluklar düşüyor. 

Su yönetiminde bu hususlara hassasiyet gösterdiğimiz taktirde musluk suyunu güvenle kullanabilir, hatta içebilirsiniz.”dedi.

Osman Yağız,  konuşmasında her GRP su deposunun aynı kalite ve standartlarda üretilmediğinin, marka tercihi yapılırken sistemin, ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğuna dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizdi:

WRAS tarafından tescillenmeli

“GRP su deposu tercihinde dünyada içme suyu kalitesinin ölçüm ve kontrol standartlarını belirleyen WRAS (Water Regulations Advisory Scheme) belgesi önemli bir satın alma kriteridir.  Ancak tercih aşamasında ürünün hangi derecelendirme sınıfı ile belgelendirildiğine dikkat edilmesi gerekiyor. Türkiye’de kullanılan bazı GRP panellerde depolanan su, 23 0C’ye kadar sağlıklı kalabiliyor. Biz Ekomaxi olarak,  üretimde yakaladığımız yüksek standartlar ile yurt içinde bu oranı 27 0C daha arttırarak 50 0C’ye çıkarabilen tek firma olma unvanını taşıyoruz. WRAS belgesi ve bu kapsamda GRP panelin sunduğu sıcaklık değeri, önemli bir satın alma kriteri olarak kabul ediliyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Okumaya Devam Et

GENEL

Legrand Türkiye Grubu, A-Tech Akıllı Bina Teknolojileri Fuarı’na Katıldı

Yayınlandı

-

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için geliştirdiği ürün ve sistemler konusunda uzman olan Legrand Türkiye Grubu, 2-5 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen A-Tech Akıllı Bina Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Bu yıl 7. kez düzenlenen A-Tech 2024 Akıllı Bina Teknolojileri, Elektrik, Aydınlatma ve Elektronik Fuarı, akıllı bina teknolojileri ve elektrik sistemleri alanındaki en son yenilikleri sergilemek üzere sektördeki profesyonelleri bir araya getirdi.

Legrand Türkiye Grubu, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen A-Tech Akıllı Bina Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Legrand Türkiye Grubu, ev otomasyon sistemlerinden alçak gerilim dağıtım ve koruma ürünlerine, anahtar priz ve çalışma ortamı çözümlerinden aydınlatma kontrol sistemleri ve UPS-kesintisiz güç kaynaklarına ürün ve sistemlerini, sektör profesyonellerinin ve fuar ziyaretçilerinin beğenisine sundu. Özellikle son kullanıcıya yönelik IoT çözümlerimiz ve kablolu/kablosuz otomasyon sistemlerimiz, akıllı bina projelerinde dijital altyapı ve verimliliği artıran özellikleriyle öne çıktı. Ziyaretçiler, stantta yer alan bu çözümleri yakından inceleyerek, uzmanlardan teknik detaylar hakkında bilgi aldı.

Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Legrand Türkiye Grubu CMO’su Gül Sevinç Selçuk, “A-Tech Fuarı, sektördeki profesyonellerle bir araya gelmek ve inovatif çözümlerimizi paylaşmak adına bizler için önemli bir platform oldu. Özellikle sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğine odaklanan ürünlerimiz, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Bunun yanı sıra, sürdürülebilirlik için çalışan bir firma olarak değerlerimizi ve kurumsal sosyal sorumluluk taahhütlerimizi, aynı zamanda genç profesyonellere fırsatlar sunan Genç Kurul gibi inisiyatiflerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Akıllı bina teknolojilerinde sunduğumuz çözümlerle, geleceğin sürdürülebilir yaşam alanlarına katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Okumaya Devam Et

Trendler

Kitap


Kapanma Süresi 20Saniye