Bizimle iletişime geçin

GENEL

NG KÜTAHYA SERAMİK’İN, İLERİ TEKNOLOJİ VE ESTETİK İLE HARMANLANDIĞI NG STONE MARKASI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Yayınlandı

-

Erkan Güral: “NG ailesi olarak hayalimiz, çalıştığımız sektörlerde yerli ve milli üretimle, ülkemizin cari açığına neden olan ithal ürünlerin önünü kesebilmektir.’’

Göksen Yedigüller: ‘’NG Stone markamız ile büyük bir dönüşümün eşiğindeyiz. NG Stone’u bir yaşam tarzı haline getireceğiz.’’

Türk seramik sektörünün lider markası NG Kütahya Seramik, mermer, inşaat ve yapı malzemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren firma temsilcileri ile NG Afyon Otel’de bir araya geldi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sektör profesyonelleri NG Kütahya Seramik’in en yeni markası NG Stone ürünlerini Showroom’da ve fabrikalara düzenlenen gezilerde yakından inceleme ve detaylı bilgi alma olanağı buldular.

Dünya seramik sektörünün öncü markalarından NG Kütahya Seramik, yeni nesil tasarımlarını ve inovatif ebatlı ürünlerini,müşteri ve sektör profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor. NG Stone serisini ilk kez Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA’da Türkiye ve dünyaya tanıtan NG Kütahya Seramik, bu kez inşaat, mermer ve yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren sektör profesyonellerini NG Stone serisinde yer alan ürünlerle ilgili daha detaylı bilgi vermek üzere Afyonkarahisar’da buluşturdu. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen firma temsilcileri Afyon’daki showroomu ve Kütahya’da bulunan NG Stone serisinin üretildiği son teknolojilere sahip endüstri 4.0 fabrikasını gezme olanağı buldular.

Erkan Güral: ‘’Biz en büyük seramikleri Türkiye’de üretiriz dedik ve yaptık’’

4 gün süren etkinliğin sonunda düzenlenen gala gecesinde konuşan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, dünyanın en büyük ebatlı seramiklerinin yer aldığı NG STONE serisinin son teknoloji imkanlarla üretildiğini söyledi. Bu teknolojiyi Türkiye’ye taşıyabilmek için çok iyi araştırıp hazırlandıklarını vurgulayan Güral, sözlerine şöyle devam etti: 

‘’Araştırma ve hazırlığımız bir seneyi aştı. Türkiye’de seramik olarak neleri ithal ediyoruz, bunları üretebilmek için hangi teknolojilere ihtiyaç duyuyoruz bunu araştırdık. Zaten NG grubu olarak ulaştığımız bir teknoloji ve üretim kapasitesine sahiptik. Makinelerimizin siparişlerini verdik. Makinelerin gelmesi, kurulması ve üretim aşamasına geçilmesi sadece bir senede tamamlandı. 28 Şubat 2024 tarihinde bugün NG STONE serimizi ürettiğimiz fabrikamızın açılışını yapmak nasip oldu. Yıllardır fuarlara gidiyorum oralarda hep gördüğüm ebatların giderek büyüdüğüydü. Avrupa’da Amerika’da metrelerle ifade edilen ebatlarda seramikleri gördük. Neden bunları ithal ediyoruz, ülkemizin dolarlarını, Euro’larını dışarıya veriyoruz? Diye düşündüm ve biz bunları Türkiye’de yaparız dedim ve bu projeyi hazırladım.’’

Erkan Güral: ‘’ En büyük arzumuz cari açığı azaltacak yerli ve milli üretim’’ 

Dünyanın en büyük ebatlı seramiklerini İtalya, İspanya ve Hindistan’dan sonra Türkiye’nin de üretmeye başlamasının gurur verici olduğunu ifade eden NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’NG STONE ürünlerimizi sizler de showroomda görme ve yakından inceleme fırsatı buldunuz. Karadeniz’den Akdeniz’e, Doğu Anadolu’dan Ege’ye yurdumuzun her noktasından bugün burada dostlarımız var. Türkiye’nin her yerinden birlikte iş yaptığımız misafirlerimiz burada ise bu markamıza olan güven ve inancın sayesindedir. Değerli dostlarım, ülke hepimizin. Ekonomiyi ayakta tutan KOBİ’sinden büyük üreticilerine bizleriz. Bizler ekonomiyi canlandıracağız, bizler ekonomiyi ayakta tutacağız. Tabi bunun da belirli şartları var. Babam Nafi Güral bana hep derdi ki, önce kendi şehrinden al, burada yoksa yakındaki illerden ya da bölgenden al. Çaren yoksa en son ithalat yap. Bu ebatların üretimi olmadığı için hep ithalat yapılmak zorunda kalındı. NG grubu olarak biz üretime geçtik. Başka firmalar da üretmeye başladı. Ancak sizlerden ülkemizin Dolar ve Euro’larını içerde bırakıp yerli ve milli olan ürünleri tercih etmenizi ve kullanmanızı özellikle rica ediyorum. Bu hepimizin görevidir. İnanın yurt dışından gelen ürünlerin tek özelliği sadece İtalyan ve İspanyol menşei olması. Makine, teçhizat, hammadde vs. bunlar şu anda Türkiye’de 2-3 fabrikanın fazlasıyla sahip olduğu imkânlardır. Bizim NG ailesi olarak hayalimiz şudur: Çalıştığımız sektörlerde ülkemizin cari açığına vesile olan ithalat ürünlerinin önünü kesebilmek…’’

Erkan Güral: ‘’Arzumuz, beraber yürüyelim, beraber çalışalım’’

İthalatın dolar ve Euro bazında peşin yapılmak zorunda olduğunun altını çizen Erkan Güral, ‘’Bizler aynı ürünleri sizlere TL olarak, hatta taksitle verebilmeyi ve dolar mı, Euro mu kaygısı yaşamadan rahatlıkla ticaretinizi yapabileceğiniz bir ortamı sizlere sağlamayı amaç edindik. İnandığımız şeyleri hep yaptık, biz buna da inanıyoruz. İstiyoruz ki, işlerimiz ülkemiz ekonomisine çok daha güzel ve katma değer katacak şekilde olsun. Sizler de bizlere destek verin. Ülkemiz için bunu hep beraber yapalım. Düsturumuz her zaman şu: Ya ilk olalım ya da ilk olamıyorsak en iyisi olalım. Arzumuz, beraber yürüyelim, beraber çalışalım. Ülkemiz ekonomisi için elimizden gelen tüm gayretleri evlatlarımız adına açalım.’’

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral bu sözlerinin ardından oğlu Demir Nafi Güral’ı sahneye davet etti. Salonda bulunan konuklara dedesi Nafi Güral’ın sözlerini hatırlatan Demir Nafi Güral, ‘’Biz 7 torunuz. Dedem Nafi Güral bizleri karşısına aldığında hep şunu söyler: ‘Bir malı alacaksanız ülkenizden alın, ithalat en son seçeneğiniz olsun’. Milli üretimin değerini her fırsatta bizlere bu sözlerle anlatır. Biz de Mustafa Kemal’in gösterdiği yolda cumhuriyetin yetiştirdiği yeni nesiller olarak milli istidama, milli üretime, milli kaynakları kullanmaya devam etmeliyiz ki sanayisi gelişmiş toplumların hizmetkârı, hizmetçisi olmayalım, dışa bağımlı olmayalım. ’’ 

Göksen Yedigüller: ‘’NG Stone ile büyük bir dönüşümün eşiğindeyiz!’’ 

NG Afyon Otel’de konaklayan sektör profesyonellerini bilgilendirme toplantısında konuşan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göksen Yedigüller, NG Stone markasının Türk seramik sektöründe yeni bir dönemi başlattığını vurguladı: 

‘’NG Stone, siz değerli paydaşlarımızın varlığı ile ülkemizin dört bir yanına ulaşacak ve etkinlik alanımızı arttırmaya devam edeceğiz. Hayallerimiz artık daha büyük, hedeflerimiz daha yüksek. Hep birlikte, NG Stone markamızın sektördeki liderliğini taçlandırmak için koşacağız. Ancak bununla yetinmeyeceğiz; en iyinin ötesine geçeceğiz! Bildiğiniz üzere NG Stone, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük ebadı. Bu devasa boyutlar, yaşam alanlarının her köşesinde olağanüstü bir etki yaratmak için tasarlandı. Bizim iddiamız da büyük. Çünkü NG Stone’u sadece bir seramik değil, bir yaşam tarzı haline getireceğiz. Dolayısı ile artık daha da büyük hedeflere hep birlikte koşacağız. Amacımız hep beraber NG Kütahya Seramik’in ve NG Stone markamızın sektöründeki liderliğini daha da iyi yerlere getirmektir. Bunun yarattığı sinerji, NG Stone markamızın hep birlikte güçlenmesine vesile olacaktır.’’

NG STONE Serisi Üstün Özellikleriyle Öne Çıkıyor

NG Stone serisi uygulama ve kullanım anlamında birçok özelliğe sahip. İç ve dış mekân başta olmak üzere lavabo ve tezgâh gibi çok sayıda alanda kullanılabilen serinin diğer özellikleri kolay temizlenmesi, hijyenik yüzeyi, farklı yüzey seçenekleri, lekelenmeye ve kimyasallara karşı dirençli yapısı, termal şok, nem, UV ışınları, çizilme ve aşınmalara karşı son derece dayanıklı olması.

4 gün süren NG Kütahya Seramik NG Stone serisi tanıtım etkinliği, Gala gecesi ve Gökhan Tepe konseriyle son buldu. 

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GENEL

Alarko Carrier, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Genç Mühendis Adaylarıyla Buluştu 

Yayınlandı

-

İklimlendirme sektörünün öncü markalarından Alarko Carrier, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın mühendis adaylarıyla bir araya geldi. Mühendis ve Mimar Kadınlar Derneği (MÜKAD) iş birliğiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makina Mühendisliği Bölümünde gerçekleşen etkinlikte mühendislik alanında kadınların daha fazla yer almasını teşvik etmek üzere sektördeki fırsatlar ve karşılaşılan zorluklar ele alındı.

Bu anlamlı buluşmada, Alarko Carrier Merkezi İklimlendirme Ürünleri Marka Müdürü Merve Nama Ünsaç, HVAC sektöründeki deneyimlerini paylaşarak iklimlendirme ürünleri pazarının dinamikleri, sektörün gelecekteki yönelimleri ve teknolojik yenilikler hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Ünsaç, öğrencilere mühendislik kariyerlerinde ilerlerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda rehberlik ederken, sektörün sunduğu iş imkanları ve kariyer gelişimi üzerine de bilgiler aktardı.

Öğrenciler, sektör profesyonelleriyle birebir iletişim kurarak hem teknik hem de kariyer gelişimi açısından önemli kazanımlar elde etme fırsatı yakaladı. Etkinlik boyunca mühendislik alanında kadınların rolü ve bu alandaki farkındalığın artırılması gerektiği vurgulanırken, sektörde daha fazla kadının yer almasının sağlayacağı avantajlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Alarko Carrier, geleceğin kadın mühendislerini desteklemeye ve kariyer yolculuklarında onların yanında olmaya devam edecek.

Okumaya Devam Et

GENEL

Ethno Belek Otel’de Konfor Standardın Ötesine Geçiyor: Doğu İklimlendirme’nin Yenilikçi Çözümleriyle Fark Yaratıyor

Yayınlandı

-

Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’da yer alan Ethno Belek Otel, otelin iç mekân hava kalitesini artırarak enerji verimliliğini üst düzeye çıkarmayı hedefleyen proje, Doğu İklimlendirme’nin yenilikçi çözümleriyle hayata geçirildi.

Doğu İklimlendirme bu proje kapsamında otelin iklimlendirme ve havalandırma sistemlerini güçlendirmek için projeye özel enerji verimliliği yüksek konfor santralleri, havuz nem alma santrali, mutfak havalandırması ürün grupları ile hava dağıtım ve kontrol ekipmanları olmak üzere üç farklı gruptaki ürünleri ile yerini aldı. Projede, ortamın ihtiyacına uygun filtreleme, ısıtma, soğutma, nemlendirme ve düşük ses seviyesi özellikleriyle öne çıkan, Doğu İklimlendirme San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen Eurovent Sertifikalı DKS Klima Santralleri ilk sırada yer alıyor. Projeye özel olarak otomasyonlu olarak tasarlanan DKS Klima Santralleri, düz iç yüzeyi sayesinde kolay temizlenebilir olup, toz birikimini önleyerek müşteri memnuniyetini artırıyor. Ayrıca, mutlak nem kontrolü ve mekanik soğutma özelliğine sahip POOL Havuz Nem Alma Santralleri ise kapalı havuz ortamlarında ideal hava koşullarını sağlayarak projeye değer katıyor. Bununla birlikte projede yer alan BGK By-Pass Damperli Isı Geri Kazanım Cihazı, taze hava ihtiyacı bulunan mahallerde egzoz edilen havanın taşıdığı ısı yükünü plakalı ısı değiştiricisinde toplayarak taze havanın ön şartlandırılmasını sağlıyor. Böylece enerji verimliliği artırarak bu prestijli projeye ayrıca değer katıyor.

Projenin mutfak bölümünde ise Eurovent Panel yapısı ile dikkat çeken % 99’a varan koku ve yağ tutma verimi ile KITCHEN Hava Filtrasyon Cihazları, Otomatik kontrollü sayesinde 7 gün 24 saat programlanabilir deterjanlı yıkama fonksiyonu ve IP65 sınıfı 300 °C’e dayanıklı aydınlatma modülü ile her ölçüde modüler olarak üretilebilen çift cidarlı HWW Yüksek Performanslı Yıkamalı Davlumbazları ve mutfakta pişirme sırasında oluşan duman, buhar ve kokuları dışarıya atmak için tasarlanmış KEF Mutfak Egzoz Fanları yerini alıyor.

Ethno Belek Otel’in hava dağıtım ve kontrol ekipmanları ürün grubunda ise hava dağılımını optimize etmek amacıyla VKM Kontrol Kapağı, DMK Kare Petek Kasalı Menfez, DML Lineer Menfez, OAK Kare Anemostat, DPE Dış Hava Panjuru, OAV Gemici Anemostat, OAC Klipin Kare Anemostat ve OLB Slot Difüzör gibi yüksek performanslı ürünler tercih edildi. 

Doğu İklimlendirme’ nin Ethno Belek Otel’de sunmuş olduğu çözümler, modern mimariye uygun, enerji verimli ve uzun ömürlü sistemlerden oluşuyor. Bu prestijli projeye özel olarak üretmiş olduğu ürünler ile Doğu İklimlendirme sürdürülebilir ve yüksek verimli sistemleriyle sektörde fark yaratmaya devam ediyor.

Okumaya Devam Et

GENEL

Termo Teknik, Yeni Ürünü ‘Lotus Kombi’yi Pazara Sundu

Yayınlandı

-

Termo Teknik, A sınıfı enerji verimliliğine sahip olan yeni kombisi Lotus’u satışa sundu.

Premix brülör teknolojisi ve paslanmaz çelik eşanjörü sayesinde; uzun ömürlü kullanım, verimli yanma ve düşük emisyon değerleri sunan Lotus yoğuşmalı kombi, ısıtma pazarında çıtayı yükseltmeye devam ediyor.

Türkiye iklimlendirme sektörünün öncü markalarından Termo Teknik, yoğuşmalı kombi ailesinin yeni üyesi Lotus kombiyi pazara sundu.

Termo Teknik Türkiye Satış Müdürü Cem Bayramoğlu, yeni Lotus yoğuşmalı kombi serisi ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

Üstün dayanım ve yüksek verim

“A sınıfı enerji verimliliğine (NOx Sınıf 6) sahip olan yeni Lotus yoğuşmalı kombi, premix brülör teknolojisi ve paslanmaz çelik eşanjörü sayesinde uzun ömürlü kullanım avantajı ve verimli yanma sağlıyor.

20, 26, 36, 42 kW kapasite seçenekleri bulunanLotus yoğuşmalı kombi,ekonomik vekonforlu ısınmanın yanı sıra aynı anda birden fazla musluktan sıcak su kullanımına da olanak tanıyor.

Kullanıcı dostu

Lotus kombi;LCD ekranı, yeni nesil dokunmatik tuş takımı ve modern ara yüze sahip olan kontrol paneliyle de kullanıcı dostu çözüm sunuyor. Kullanım suyu sıcaklığını 30-65°C, tesisat suyu sıcaklığını ise 30-80°C aralığında kontrol etme imkânı sağlayanLotus kombi, arıza durumlarında da arızanın çeşidi konusunda bilgi veriyor. Üstün dayanıma sahip olan yeni kombimizinişletim sistemindeki donma koruma fonksiyonu ise kombi çıkış suyu sıcaklığının 8°C den az olduğu durumlarda devreye girerek cihazı, donmaya karşı koruyor.

Kolay kurulum

Sadece 41,3 cm olan genişliği ve 2,5 cm olan montaj mesafesi ile mutfak gibi dar alanlarda kolay kurulum avantajı sunan Lotus kombi, estetik tasarımıyla da fark yaratıyor.” dedi.

Okumaya Devam Et

Trendler