Bizimle iletişime geçin

GENEL

Honda’nın Mobil Jeneratörleri ile Karada ve Denizde “Güç” Sizinle Olsun

Yayınlandı

-

İnvertörlü jeneratörün mucidi Honda tarafından üretilen mobil jeneratörler bu baharda; kamp alanlarına, teknelere, işletmelere, yazlık evlere ve açık hava etkinliklerine kesintisiz ve ekonomik “güç” sunuyor.

Havalar ısındı. Bahar kendini iyiden iyiye gösterdi. Baharın gelişiyle birlikte; kamp alanlarındatekne ve yazlık evlerde yaşam başladı. Baharın müjdecisi açık hava etkinlikleri ise kış aylarının yorgunluğunu atmak ve açık havada keyifli vakit geçirmek isteyenleri ağırlıyor.

Yaşam alanlarında ve açık hava etkinliklerinde kesintisiz enerji sağlamak ve elektrik kesintisinin konfor şartlarını bozmasını önlemek isteyenlerin ihtiyaç duydukları tek şey ise taşınabilir bir jeneratör oluyor.

Anadolu Motor, 30 yılı aşkın süredir distribütörü olduğu Honda markasının invertörlü ve portatif jeneratörleri ile; kamp alanlarınateknelere, işletmelere, yazlık evlere ve açık hava etkinliklerine kesintisiz güç sağlıyor.

Honda EU 22i, Honda EU 30is ve Honda EU 32i jeneratörler, yaşam alanlarında ve işletmelerde; aydınlatma, buzdolabı, fırın, bilgisayar, saç kurutma makinesi ve küçük el aletleri gibi elektronik cihazların elektrik ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca sıcak havaların vazgeçilmezi olan açık hava etkinliklerine de güç sağlıyor.

Tasarruflu ve çevreci güç

OHV 4 zamanlı motorteknolojisi sayesinde jeneratör ürün gruplarında yakıt sarfiyatını düşüren Honda, aynı zamanda çevrenin korunmasına da katkıda bulunuyor. 2,2 kVA güç kapasitesine sahip olan Honda EU 22i jeneratör saatte yaklaşık 1.2 litre yakıt tüketirken; 3 kVA’lık Honda EU 30is jeneratör saatte sadece 1.8 litre; 3,2 kVA’lık Honda EU 32i jeneratör ise saatte 1.4 litreyakıt tüketiyor.

Eco-throttle özelliği

Honda’nın yüksek performanslı ve akıllı jeneratörleri, motor devrini yüke göre otomatik olarak ayarlayan Eco-throttle özelliğisayesinde;yakıt tasarrufunu artırıyor, motor ömrünü uzatıyor

ve jeneratörün daha sessiz çalışmasını sağlayarak, kullanıcı dostu bir yaklaşım benimsiyor. Ayrıca bu ürün gruplarında Honda’nın orijinal paralel çalışma kablolarını kullanarak aynı serideki birden fazla jeneratörü aynı anda çalıştırmak da ihtiyaca göre sayıyı düşürerek tasarruf sağlamak da mümkün.

ECO çalışma modu

ECO çalışma modu ise gücün tamamen kullanılmadığı durumlarda motor devrini düşürerek güç sağlamaya devam ediyor.

Otomatik De-kompresyon

Honda EU 22i, Honda EU 30is ve Honda EU 32ibenzinli jeneratörlerde bulunan ‘otomatik De-kompresyon sistemi’, motor içerisindeki basıncı, çalışma başlayana kadar azaltarak motorun ilk çalıştırma mekanizmasının herkes tarafından kolayca kullanılmasını sağlıyor.

Yağ uyarı sistemi

Yağ uyarı sistemi ile motorun yağ seviyesini sürekli kontrol ederek, yağ seviyesinde düşüş meydana gelmesi halinde motoru hemen durduruyor. Böylece motorda oluşabilecek hasarı önlüyor.

Uzaktan erişim

Honda EU 32i benzinli jeneratörlerde bulunan “akıllı uygulama kontrolü” ise bluetooth bağlantısı ile; sistemi uzaktan kontrol etme ve hatta gerekirse jeneratörü uzaktan durdurma imkânı sunuyor.

Hafif ve kompakt

Honda benzinli jeneratörler, hafif ve kompakt yapıları sayesinde de kolayca taşınarak, rahat kullanım avantajı sunuyor.

Okumaya Devam Et
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GENEL

Baumit Türkiye Teknik Müdürü Meltem Bayraktar San, yapı sağlığı ve enerji verimliliği için uygulanması gereken mantolama adımlarını paylaştı 

Yayınlandı

-

Mantolamanın 5 püf noktası

Sürdürülebilir gelecek ve enerji tasarrufu sağlamak için binalarda mantolamanın önemli olduğu bilinci giderek yaygınlaşıyor. Sıcak ve soğuk iklim fark etmeksizin mantolama hem çevreye hem binaya hem de bina sakinlerine birçok avantaj sunuyor. Bu avantajlardan maksimum fayda sağlamak içinse mantolama sürecinde dikkat edilmesi gereken kritik noktalar bulunuyor. Mantolamada yanlış malzeme seçimi ve hatalı uygulama ciddi enerji kayıplarına ve yüksek maliyetlere yol açabiliyor. Bu noktada nitelikli mantolamanın doğru malzeme seçimi, profesyonel uygulama, detaylara verilen önem, uygun hava koşullarında çalışma ve düzenli bakımdan geçtiğini ifade eden Baumit Türkiye Teknik Müdürü Meltem Bayraktar San, nitelikli mantolamanın 5 püf noktasını açıkladı.

Kış gelmeden binalar renovasyon sürecine hazırlanıyor. Binaların enerji tasarrufu sağlamasında kilit rol oynayan mantolama da bu süreçte bina yönetimleri tarafından listenin başında yer alıyor. Kışın ısıtma, yazın soğutma faturalarını düşüren ve konforlu yaşam alanlarına imkân tanıyan mantolamanın bu faydalarını elde edebilmek içinse önemli noktalar bulunuyor. Baumit Türkiye Teknik Müdürü Meltem Bayraktar San, binalarına mantolama yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken 5 kritik adımı sıraladı. 

          1. Kaliteli malzeme, nitelikli mantolamanın ilk adımını oluşturuyor

Mantolama işleminin başarısının büyük ölçüde kullanılan malzemelerin kalitesine bağlı olduğunu vurgulayan Meltem Bayraktar San; “Isı yalıtım malzemeleri, binaların enerji verimliliğini artırmada en kritik unsurlardan biri. Bu noktada yanlış malzeme seçimi, mantolamanın amacına ulaşmasını engelleyebilir. Örneğin seçilecek yalıtım malzemesinin ısı iletkenlik katsayısının, bir diğer ifadeyle lambda değerinin düşük olması gerekiyor. Bu bize malzemenin ısıyı ne kadar iyi yalıttığını gösteriyor. Düşük bir lambda değeri, malzemenin daha iyi yalıtım sağladığı anlamına geliyor. Yalıtım malzemelerinin yangına karşı dayanıklı olması da çok önemli. Binaların güvenliğini sağlamak için yanmaz özellikteki malzemeler tercih edilmeli. Elbette mantolama malzemelerinin çevre dostu olması ve uzun süre dayanabilecek özellikte seçilmesi de büyük öneme sahip. Çünkü ekolojik özellikleriyle öne çıkan malzemeler hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de olumsuz çevresel etkileri en aza indiriyor. Özellikle sıcak iklimlerde, yüksek sıcaklıkların etkisini en aza indirecek malzemeler tercih edilmeli” dedi.

          2. Mantolama ustalık gerektiren bir sanat, profesyonellere bırakılmalı

Mantolama işleminin yalnızca doğru malzeme seçimiyle sınırlı kalmadığını, profesyonel bir uygulama ile desteklenmesi gerektiğini belirten Meltem Bayraktar San; “Mantolama, uzmanlık gerektiren bir işlem. Bu nedenle eğitimli ve deneyimli ekipler tarafından yapılması gerekiyor. Uygulama sırasında yapılan küçük hatalar bile yalıtımın verimliliğini olumsuz etkileyebilir. Yalıtım levhalarının düzgün yerleştirilmesi, levhalar arasında boşluk kalmaması ve köşe noktalarının en iyi şekilde yalıtılması gibi detaylar son derece önemli noktalar arasında yer alıyor.  Aksi takdirde bu bölgelerden enerji kaçışı olabilir ve mantolamanın verimliliği düşebilir. Ayrıca bu işlem sırasında levhaların kenarlarına ve köşelerine özel dikkat gösterilmeli. Sıva işlemi ise yalıtımın dış etkenlere karşı korunması için kritik adımlar arasında bulunuyor” dedi.

          3. Büyük kayıplar yaşanmaması için küçük ayrıntılara dikkat edilmeli

Mantolama sürecinde gözden kaçan küçük detayların zamanla büyük sorunlara yol açabileceğini ifade eden Meltem Bayraktar San, “Bu nedenle uygulama sırasında tüm detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin, pencere ve kapı çerçeveleri mantolama işlemi sırasında en çok özen gösterilmesi gereken bölgeler arasında yer alıyor. Bu alanlarda yalıtımın nitelikli şekilde yapılmaması, ciddi enerji kayıplarına neden olabilir. Çerçevelerin etrafında oluşabilecek boşluklar uygun yalıtım malzemeleriyle doldurulmalı. Çatı ve zemin birleşim noktaları da özel dikkat gerektiren bölgeler arasında yer alıyor. Bu noktalar, ısı kayıplarının en fazla yaşandığı yerler ve burada yapılacak iyi bir yalıtım enerji verimliliğini büyük ölçüde artırır. Bu alanların nitelikli bir şekilde yalıtılması, binanın genel enerji verimliliği açısından son derece önemli” diye belirtti.  

          4. Mantolama uygun hava koşullarında yapılmalı

Mantolama işlemi sırasında hava koşullarının yalıtımın kalitesini doğrudan etkileyebileceğini bildiren Meltem Bayraktar San, “Mantolama uygulaması genellikle 5°C ile 30°C arasındaki sıcaklıklarda yapılmalı. Aşırı sıcak, soğuk veya yağışlı hava koşulları yalıtım malzemesinin yapışma kalitesini düşürebilir. Uygulama sırasında hava koşullarının uygun olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli. Rüzgârlı ve nemli havalarda yapılan uygulamalar, yalıtımın dayanıklılığını olumsuz etkiliyor. Özellikle sıva işlemleri sırasında bu tür hava koşullarından kaçınılması büyük önem taşıyor. Hava koşullarının değişken olduğu dönemlerde uygulamanın, uygulama talimatlarına uyarak mümkün olan en kısa sürede tamamlanması gerekiyor. Bu durum, yalıtımın dış etkenlere maruz kalmasını engelleyerek uzun ömürlü olmasını sağlaması açısından çok önemli” şeklinde konuştu.   

          5. Uzun ömürlü yalıtım için bakım uygulamaları şart

Mantolama uygulaması tamamlandıktan sonra yalıtımın etkinliğini sürdürebilmesi için düzenli bakımların yapılması gerektiğini vurgulayan Meltem Bayraktar San, “Mantolama uygulamasının ardından özellikle ilk birkaç yıl içinde periyodik kontrollerin yapılmasını öneriyoruz. Çünkü zamanla meydana gelebilecek çatlaklar, sıva üzerinde oluşabilecek hasarlar ve renk değişiklikleri yalıtımın performansını olumsuz etkileyebiliyor. Tespit edilen sorunların zamanında onarılması da yalıtımın uzun ömürlü olmasına katkı sağlıyor. Özellikle küçük çatlaklar veya yüzeyde oluşan deformasyonlar zamanında müdahale edilmediğinde daha büyük sorunlara yol açabilir. Mantolamanın dış cephede uzun süre dayanabilmesi için düzenli temizlik yapılması ve gerekiyorsa koruyucu katmanlar uygulanması gerekiyor. Bu önemli adım mantolamanın estetik görünümünü korurken yalıtımın da etkinliğini sürdürmesini sağlıyor” diye konuştu.

İnovatif mantolama çözümleri yapıların enerji ihtiyacını azaltıyor 

Mantolamada yeniliğin öncüsü Baumit olarak ısı yalıtımında üst düzey kaliteye sahip yenilikçi çözümler sunduklarını belirten Meltem Bayraktar San, “Nitelikli ısı yalıtımı çözümlerimiz sayesinde iç mekân sıcaklığının dört mevsim boyunca ideal değerlerde sabit kalmasına yardımcı oluyoruz. Uzun yıllara dayanan tecrübemiz ve Ar-Ge çalışmalarımız ile ihtiyaçlara yönelik çözümler geliştiriyoruz. İş ortaklarımıza daha hızlı, daha dayanıklı, daha yüksek tasarruflu ve daha sürdürülebilir ürünler üretmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yapı malzemeleri sektöründe birçok yeniliğe imza atarken, sunduğumuz inovatif çözümlerle de enerji ihtiyacını azaltmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Okumaya Devam Et

GENEL

Doka’nın yeni modüler iş iskelesi sistemi Ringlock,inşaat projelerinde hız ve verimliliği artıracak

Yayınlandı

-

Ürün yelpazesini sürekli yeni ürünlerle zenginleştiren Doka, son olarak Ringlock modüler iş iskelesi sistemini Türkiye pazarına sundu. Doka, ayrıca Türkiye’deki kullanıcılarının inşaat projelerinin daha hızlı ve verimli ilerlemesi için artık tek noktadan kalıp ve iskele tedarik etme hizmeti sunuyor. Bunun yanında kusursuz planlama, hızlı erişilebilirlik ve profesyonel tedarik süreci gibi avantajlarla kullanıcılarına destek oluyor.

Portföyünü inşaat projeleri için iskele çözümlerini de içerecek şekilde genişleten Doka, yüksek nakliye maliyetleri, tedarik zincirindeki tıkanıklıklar, artan organizasyon ve koordinasyon ihtiyacı dahil olmak üzere sektörde yaşanan zorluklara çözüm getiriyor. Doka, son olarak inşaat projelerinin hızlı ilerlemesine önemli katkı sağlayan başarılı iş iskelesi sistemi Ringlock’u Türkiye pazarına sundu.

Ringlock, sahada birçok ihtiyaca tek ürünle çözüm sunuyor
Ringlock iş iskelesi sistemi, müşterilerinin Doka’dan beklediği tüm operasyonel avantajları sağlıyor.
Üstün kalitesi, cazip fiyatı ve performansıyla öne çıkan Ringlock iş iskelesi sistemi, modüler özellikleri sayesinde çok yönlü kullanılarak, sahada birçok ihtiyaca tek bir ürünle cevap veriyor.

İskele piyasasında onlarca yıldır varlığını sürdüren test edilmiş ve onaylanmış bu çözüm sistemi, kalıp donatı işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ideal sistem bileşeni olma özelliğine sahip. Ringlock, ayrıca kalıp altı iskele ve merdiven kulesi olarak da kullanılabiliyor. Ürün, benzerlerine göre çok sağlam olması ve kolay kurulumu nedeniyle avantaj sağlıyor. Alman Yapı Tekniği Enstitüsü (DIBt) sertifikasına sahip olan Ringlock, tüm genel güvenlik standartlarına uygun.

Güvenli ve dayanıklı olmasıyla ideal iş iskelesi
Sıradışı güvenlik ve dayanıklılık sunan Ringlock iş iskelesi sistemi, bu özellikleriyle inşaat projeleri için ideal çözüm oluyor.
Ringlock, güçlü ve sağlam dizaynı sayesinde iş kazalarının da oranını azaltarak, çalışanların görevlerini güvenle ve verimlilikle yerine getirmelerini sağlıyor. Ringlock’un galvaniz kaplaması, uzun süreli kullanım sağlarken bakım onarım maliyetini de düşürüyor. Bu özellikleri modüler tasarımı ile birleştiğinde, ortaya çok yönlü ve uzun süreli kullanım sağlayan bir ürün çıkıyor.

Kaliteli ürünlerle profesyonel tedarik hizmeti sunuyor
Doka’nın müşterileri, kusursuz planlama, hızlı tedarik, kaliteli ve güvenilir ürünlerle desteklenen profesyonel tedarik sürecinden de faydalanabiliyor. Hem kalıp, hem de iskele işleri için tek bir tedarik noktası sunması sayesinde organizasyon ve koordinasyon ihtiyacını en aza düşüren Doka, böylece müşterilerine zamandan ve kaynaklardan tasarruf etme imkanı veriyor.
Doka’nın yerel temsilcileri ise, hızlı ve esnek bir destek sağlayan servis ağı ile birlikte, geliştirilmiş bir tedarik süreci ve güvenilir teslimatı garantiliyor.

Doka Türkiye Genel Müdürü Can Ali Güven:
“Tek noktadan tedarik imkanı, müşterilerimize işlevsellik sağlıyor“
Doka Türkiye Genel Müdürü Can Ali Güven, yaptığı açıklamada, Doka’nın artık müşterilerinin kalıp ve iskele ihtiyaçları için tek durak noktası haline geldiğini vurguladı.
Can Ali Güven, “Bu sistem, tedarikçi sayısını azaltmakla kalmayıp aynı zamanda kalıp ve iskele sistemlerinin tek bir noktadan tedarik edilmesi sürecinde müşterilerimiz için işlevsellik sağlıyor” ifadesini kullandı.

Müşterilerine kalıp ve iskele ihtiyaçları için verimli ve yüksek kaliteli tedarik ağı sunduklarının altını çizen Doka Türkiye Genel Müdürü Güven “Böylece müşterilerimizin basit ve kusursuz bir tedarik sürecinden yararlanarak asıl önemli konuları olan inşaat projelerine odaklanmalarını sağlıyoruz“ dedi.

2040 yılına kadar “sıfır karbon” hedefi koydu
Doka, 2040 yılına kadar net “sıfır karbon” emisyonuna ulaşmayı hedefliyor. Karbondan arınmaya odaklanan Doka, şimdiye kadar 7 binden fazla ürününün karbon ayak izini hesapladı. Doka CEO’su Robert Hauser bu konuda, şu açıklamayı yaptı:
“Doka, ekolojik şeffaflık yoluyla sürdürülebilir bir geleceği desteklemeye gayret etmektedir. 2024 yılının başında kalıp ürünleri portföyümüzün yanı sıra bir dönüm noktasına daha imza atarak, iskele ürünlerimizin karbon ayak izi verilerini yayınladık. Sektörde bunu yapan ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz.”
Doka, bu çalışmasıyla sera gazı emisyonları hakkında şeffaf veriler sunarak, müşterilerinin renovasyon ve yeniden yapılandırma projelerinde çevreye duyarlı satın alma kararları vermelerine olanak tanıyor.

Okumaya Devam Et

GENEL

Kastamonu Entegre’den yeni kenar bantları

Yayınlandı

-

Dekoratif Panellere Estetik Dokunuş

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, yaşam alanlarına estetik dokunuşlar katmaya devam ederek ürün gamını yeni çözümlerle genişletiyor. Şirketin dekoratif panel grubu markaları MattplusGlossmaxGlossmaxProEvogloss ve Evosoft için farklı tonlarda 0.8 mm PVC kenar bandı müşterilere sunuluyor. Yeni kenar bantları, hem estetik hem de fonksiyonel avantajlar sunarak yenilikçi bir alternatif yaratıyor.

Panel gruplarına uyumlu kenar bantları; bayi, marangoz ve uygulayıcı ustalara sürdürülebilir ve pratik çözümler sunarken tasarım aşamasına da işlevsel ve modern katkılar sağlıyor.  

Mükemmel Uyum

Kenar bantları, mobilyaların ham kenarlarını kapatarak daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmalarını sağlarken aynı zamanda mobilyaların tasarımı ile uyum içinde çalışıyor. Kastamonu Entegre’nin dekoratif panel grubu ile mükemmel uyum sağlayan kenar bantları, estetik ve fonksiyonelliği bir arada sunuyor.

Okumaya Devam Et

Trendler

Egepen


Kapanma Süresi 20Saniye