‘Daha iyi bir gelecek inşa etmek’ vizyonuyla hareket eden Hilti, sürdürülebilirliği bir hedeften ziyade tüm süreçleri domine eden temel güç olarak görüyor. Üretim proseslerinden organizasyonel süreçlere kadar her aşamada sürdürülebilirlik vizyonuyla yol aldıklarını belirten Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, dünyanın karşı karşıya olduğu ekolojik ve sosyal zorluklar karşısında sürdürülebilirlik politikalarına her zamankinden daha çok önem verdiklerinin altını çizdi. Çetinkol, global sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında 2023 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını nötrleyerek endüstriye öncülük etmeyi amaçladıklarını da vurguladı.
Ekolojik, bireysel ve toplumsal faktörler ile ekonomik faktörleri eşit olarak değerlendiren bir stratejiyle uzun vadeli bir başarıyı güvence altına almayı hedefleyen Hilti, sürdürülebilirlik politikası çerçevesinde daha iyi bir dünya, daha güvenli inşaat sahaları ve daha sağlıklı toplumlar inşa etmeyi öncelik kabul ediyor. Bu kapsamda global sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda 2023 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını nötrleyerek endüstriye öncülük etmeyi amaçladıklarını açıklayan Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, aynı zamanda müşteri, çalışan ve iş ortakları için de farklı yaklaşımlarla güvenli ve sağlıklı bir gelecek planladıklarını vurguladı.

Hilti, 2020 yılındaki sürdürülebilirlik faaliyetleri üzerine geniş çaplı bir rapor yayınladı
21.yüzyılın ihtiyaçlarına ve değişen saha beklentilerine sürdürülebilir ilkeler doğrultusunda cevap verdiklerini dile getiren Banu Deniz Çetinkol;“Yenilikçi teknolojilerle geleceğin yapılarının inşasında önemli bir rol üstlenirken gezegendeki dengeyi gözetiyor ve gezegenle ilişkimizi optimum seviyede tutuyoruz. Hilti dünyasında geçtiğimiz sene bu konuda çok ciddi atılımlar gerçekleştirildi ve bir rapor halinde yayınladı. Raporda ilk aşamada bize yol gösterecek ve potansiyelimizi arttıracak kaynak ve doneler toplandı. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve daha birçok global çalışma sayesinde hem iç hem de dış uzmanlardan ve paydaşlardan gelen yanıtların araştırılması ve analizi sonucunda önemli veriler elde edildi. Araştırma sonucunda belirlenen öncelikli konular çevre, insan ve toplumdan oluşan üç stratejik eylem alanına göre gruplandırıldı. Ortaya çıkan tabloya göre Hilti’nin BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşması için gerekli yol haritası hazırlandı. Tüm bu çalışmaların sonucunda ise sektöre öncülük edecek sürdürülebilirlik raporu yayınlandı” diye konuştu.
Hilti’nin kurumsal sürdürülebilirlik ekibi kurduğunu söyleyen Çetinkol; “Küresel öncelikler ve sürdürülebilirlik konusunun tamamı için organizasyon içinde stratejik ve operasyonel sorumluluklar atanarak titiz bir çalışma yürütülüyor. Aynı zamanda faaliyetlerle ilgili olarak iki yılda bir toplanan Sürdürülebilirlik Konseyi’ne danışılıyor” dedi.
“Müşteri, çalışan ve paydaşlarımızla diyaloğu sürekli kılacak uygulamalar sunuyoruz”
Sürdürülebilirliğin temel yaklaşımlarından bir diğeri olan iç ve dış paydaşlarla diyaloğu sürekli kılacak çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade eden Çetinkol, “Şirket olarak açık bir diyalog sürdürmek ve farklı bakış açılarını yapıcı bir şekilde tartışmak için uygun koşullar sağlıyoruz. Hem globalde hem de Türkiye’de çalışanlarımızla sürdürülebilir bir iletişim yürütmek amacıyla sürekli etkileşim halindeyiz. İyi bir çalışma ortamının yanı sıra iş verimliliğini ve çalışan mutluluğunu artıracak farklı uygulamalar sunuyoruz. Aynı durum müşterilerimiz için de geçerli. Çevrim içi ve çevirim dışı kanallar aracılığıyla müşterilerimizle olan ilişkilerimizi güçlü bir sadakate çevirmek için çalışıyoruz. Dijital asistanlar sayesinde her konuda bizden destek alabiliyor ve bize danışabiliyorlar. Değer zincirinin bir diğer halkasında yer alan paydaşlarımız için de benzer bir yaklaşımımız var. Uluslararası düzeyde birçok tedarikçi ve iş ortağıyla çalışıyoruz. Derneklerde ve ilgi gruplarında da aktif olarak yer alıyor, araştırma enstitüleri ve üniversitelerle de birlikte çalışıyoruz” dedi.
2023’e kadar karbondioksit emisyonunu nötrleyecek
Hilti olarak faaliyetlerinin çevresel etkilerini aktif bir şekilde yönetmek ve iklim değişikliğinin zorluklarıyla mücadele etmek için sorumluluk aldıklarını söyleyen Çetinkol;“Global sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında 2023 yılına kadar karbondioksit emisyonumuzu nötrleme hedefini belirledik. Bunun için üretimimizden tedarik zincirimize kadar tüm süreçlerimizde sürdürebilir teknolojileri kullanıyoruz. Dünyanın her yerinde toplumsal zorluklar olduğunun farkındayız ve bu noktada sosyal sorunların sürdürülebilir çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz. Bugüne kadar toplumsal fayda gözeten pek çok proje hayata geçiren Hilti Vakfı aracılığıyla önümüzdeki dönemde de yeni projelere imza atmayı hedefliyoruz. Başarımızı sürdürülebilir kılmak için çalışan odaklı kurum kültürümüzü güçlendirmek ve yüksek performanslı küresel bir ekiple yolumuza devam etmeyi planlıyoruz” dedi.