Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaRöportajHilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol: “İş süreçlerimizde kalite ve iş...

Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol: “İş süreçlerimizde kalite ve iş güvenliği sağlamak adına inovasyona büyük önem veriyoruz”

“Hilti olarak kullanıcılarımızın sağlık ve güvenliğini korumak için Ar-Ge’ye ciddi miktarlarda yatırımlar yaparak yeni teknolojiler ve patentli sistemler geliştiriyoruz. Bu kapsamda ağırlıklı olarak inşaat sektörüne hizmet verdiğimiz yaklaşık 10 bin ürünümüz bulunuyor.”

Tasarım yazılımlarından ürün ve aletlere, eğitim, tamir ve testlerden danışmanlığa kadar 360 derece servis sunan Hilti, 120 ülkede 29 bin çalışanıyla faaliyetlerini gerçekleştirmekte. 1997 yılından bu yana ülkemizde de faaliyetlerini sürdüren firma, bu yeni yılı oldukça iddialı projelerle karşılıyor.

Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol kendisiyle gerçekleştirdiğimiz röportaj çalışmamızda; geçtiğimiz yılın genel bir değerlendirmesinin yanı sıra, 2021 yılında ortaya koyacakları çalışmaların genel hatlarını bizlerle paylaştı.

2021 yılı için hedeflerinizi nasıl temellendiriyorsunuz? Üretim ve satış stratejinizi nasıl kurguluyorsunuz?

2021 yılı hedeflerimizden bahsederken 2020 yılının zorlu koşullarından da kısaca bahsetmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü tüm dünya olarak hedeflerin, planların yeniden şekillendiği olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte birçok sektörde ve şirkette olduğu gibi Hilti Türkiye olarak bizim de iş planlarımızda birtakım değişiklikler yaşandı. Ancak tüm zorluklara rağmen endüstri ve enerji projelerimizle pandemi sonrası revize ettiğimiz hedeflerimize ulaşmayı ve sektöre oranla yılı büyüyerek kapatmayı başardık. Pandemi sürecinden öğrendiklerimizle daha esnek, karşılaştığımız güçlükleri daha çabuk algılayıp adapte olabilen, dijital kanallarımızı çok daha efektif kullanan bir organizasyon haline geldik. Bu süreçte en büyük önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın, ailelerimizin, müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın sağlığını korumak oldu. İş süreçlerimizi, dünya ve ülkemizdeki gelişmeleri göz önünde bulundurarak sürekli güncelledik.

Yıl içerisinde Hilti Global’in bir projesi olan yeni müşteri ilişkileri yönetimi sistemimizde değişiklik yaparak Salesforce’a geçiş yaptık. Uygulama ve çözüm odaklı satış yaklaşımımızla pandemi döneminde de müşterilerimize tek bir vücut olarak hizmet verdik. Müşterilerimizin verimliliğini artıran ve riski en az seviyeye indiren ürün, servis ve yazılımlarımızla öne çıktık. Örneğin eksenel lazerimiz ile iki kişilik hizalama işini bir kişiye indirip kişiler arası iletişimi azalttık. “Arayın Gelelim” hizmetimiz ile tamir veya bakım gereken ürünleri şantiyeden alıp şantiyeye teslim ettik, Profis yazılımı ile hızlı mühendislik çözümleri sunabildik. Tüm servislerimiz ve ürünlerimiz ile hem şantiyedeki işlerin sürekliliğine katkıda bulunduk hem de pandeminin riskini en aza indirmeyi başardık. Müşterilerimizle yüz yüze gerçekleştiremediğimiz tüm görüşme ve hizmetlerimizi dijital araçlarla sağladık. AskHilti platformu ile müşterilerimizin tüm teknik sorularına cevap verirken, aynı zamanda bu platformu makaleler ve webinarlar ile zenginleştirdik. Hilti Online üzerinden her türlü alışverişlerini yaparak Hilti Tahsilat sistemi ile tüm ödemelerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekleri ayrı bir platformu hayata geçirdik. 2020 yılında global tarafta ayrıca Hilti’nin ilk robotu olan, yarı-otonom, mobil tavanda delim robotu Jaibot’un da tanıtımı gerçekleşti. Hilti Jaibot, mekanik, elektrik ve tesisat yüklenicilerinin üretkenlik, güvenlik ve işgücü eksikliği sorunlarının üstesinden gelinmesine yardımcı oluyor.

Hilti Türkiye olarak  2021 yılında yıllardır başarı ile sürdürdüğümüz  mühendislik ve yazılım servisimizi çok daha ileriye taşımak istiyoruz. Şantiyedeki dijitalleşmenin kendi alanımızdaki öncüsü olmayı hedefliyoruz. Müşterilerimize tam çözüm sunmak amacıyla mekanik ve elektrik tesisatların borulama ve askılama sistemleri için hayata geçirdiğimiz Hilti Modüler Destek Sistemleri’nin lansmanını bu yıl içinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

2021 yılında ayrıca dijitalleşme ve inşaat sektöründe verimliliği artıracak ürün, servis ve yazılımlar en büyük önceliğimiz olmaya devam edecek. Müşterilerimizi verimlilik konusunda desteklemeye devam ederek, çözümlerimizle zamandan ve iş gücünden tasarruf elde etmelerini sağlayacağız. Türkiye’de kurduğumuz partnerliklerle, yerel üretimimizi artıracağız. Çalışanlarımızın gelişimi için üst ve orta yönetimle birlikte mentorluk programlarımızı güçlendiriyoruz. Erkek egemen olduğu düşünülen bir sektörde kadın çalışan sayımızı çoğaltmak da bu yılın ve sonraki yılların önceliklerinden biri.

2021 yılında müşterilerimizle daha fazla etkileşim halinde olmak için “İş Ortaklığı” modelimizi hayata geçireceğiz. Bu modelde servis ve yazılım danışmanlarımız, müşterilerimizi ofis, şantiye ve üretim alanlarında ziyaret ederek müşteriye özel analizler yapacak ve onların yaşadıkları zorlukları belirleyip çözüm önerilerimizle potansiyel tasarruflarını anlatacağız. Örneğin, sarf yönetiminde zorluklar yaşayan bir müşterimize sarfların yönetimini sağlamak, zaman ve paradan tasarruf ettirmek için “Sarf Dolabı” önerirken, “El Aleti Parkı Yönetimi” ile müşterimizin şantiyedeki el aleti optimizasyonunu sağlayacağız, kısa dönem el aleti kiralama hizmeti de vereceğiz. İleri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, Mühendislik Eğitimleri, ON!Track ile varlık yönetimi ve diğer hizmetlerimizi birleştirerek müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına karşılık veren “İş Ortağı” olmak istiyoruz.

Hilti Türkiye olarak önceliğimiz, içinde bulunduğumuz topluma ve ülkemize katma değer yaratmak ve standartları yükselten çalışmalara hizmet etmek. Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de her yıl çok sayıda irili ufaklı deprem gerçekleşiyor ve bunların acı sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz. Bu kapsamda Hilti Türkiye olarak yapıların değerlendirilmesi için belediyelerle ve düşük dayanımlı betonların güçlendirilmesi projelerinde İTÜ ile birlikte çalışıyoruz. 2021 yılında da ülkemizdeki kayıpların önüne geçmek için var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz.

Bu yıl pazara sunacağınız yeni ürünleriniz olacak mı?

Hilti olarak kullanıcılarımızın sağlık ve güvenliğini korumak için Ar-Ge’ye ciddi miktarlarda yatırımlar yaparak yeni teknolojiler ve patentli sistemler geliştiriyoruz. Bu kapsamda ağırlıklı olarak inşaat sektörüne hizmet verdiğimiz yaklaşık 10 bin ürünümüz bulunuyor. Genel olarak kaba inşaat, ince işler, mekanik, elektrik, mühendislik yapıları, enerji ve endüstri, çelik ve metal işkolları için geliştirdiğimiz ürünlerimizle çözüm sunuyoruz. Ürün gamımızı; akülü sistemler, direkt tespit sistemleri, delici-kırıcılar, dübel sistemleri, elmaslı delme-kesme sistemleri, barutlu ve gazlı çivi çakma sistemleri, kesme ve taşlama sistemleri ve lazerli ölçme sistemleri ile yapılarda yangın güvenliği amacıyla kullanılan pasif yangın durdurucu ürünler olarak sıralayabiliriz.

2021 yılında yıllardır başarı ile sürdürdüğümüz  mühendislik ve yazılım servisimizi çok daha ileriye taşıyarak, şantiyedeki dijitalleşmenin kendi alanımızdaki öncüsü olmayı hedefliyoruz. Bunun ilk adımı olarak BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) ile başlayan yolcuğumuzu MT Modüler Kanal Sistemleri ve PLT 300 Gelişmiş Ölçme Sistemleri ile daha ileriye taşıyacağız. MT Modüler Kanal Sistemleri, tek bir sistem ile tüm destek ve askılama gereksinimlerine sorunsuz çözüm sağlayacak bir ürün olarak geliştirildi. Kolay tasarımı ve basit montajı ile destek ve askılama işlemleri için en verimli çözümü sunan bu ürün daha az karmaşaya neden olurken ve daha fazla olasılığa imkan tanıyor. Çalıştığı süre boyunca uyumluluk ve tasarım esnekliği sunan MT Modüler Kanal Sistemleri, tüm sistemin tek bir kurulum tasarımlarına entegre edilebilmesine olanak sağlıyor.

Hilti olarak yeni ürünlerimizden biri de güçlü ve özel yazılım çözümleri serimiz olan PROFIS Modular Support Engineering. Bu ürün ile kullanıcılar artık desteklerinin modellerini oluşturabilecek, bunları hesaplayabilecek ve nihai çözümü 2D ve 3D tasarım platformlarına aktarabilecekler. Bir diğer yeni ürünümüz olan PLT 300; tüm ana tasarımıyla BIM yazılım paketleri ile birlikte sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Ürün; kolay yazılımı, basit arayüzü, hızlı ofis raporlaması ve dijital veri yönetimi ile ön plana çıkıyor. PLT 300’ün gelişmiş yerleşim planının kullanımını kolaylaştırmak için büyük bir adım olması bekleniyor. 2021 yılında sektörde adımızı verdiğimiz kırıcılar pazarına da yeni bir ürün ile tekrar merhaba diyoruz. Yeni nesil TE 500, çok daha dayanıklı olmasıyla eski ürünlerdenden ayrılırken sınıfının en hafifi olmasıyla da ön plana çıkıyor. Ürünün tak-çıkart kablosu ve kompakt tasarım pratik bir kullanıma olanak tanıyor. Ürünün kömür değişimi tamire götürmeye gerek olmadan şantiyede kolayca halledilebiliyor.

Önümüzdeki yıl ayrıca müşterilerimizle daha fazla etkileşim halinde olmak için “İş Ortaklığı” modelimizi hayata geçireceğiz. Bu modelde servis ve yazılım danışmanlarımız, müşterilerimizi ofis, şantiye ve üretim alanlarında ziyaret ederek müşteriye özel analizler yapacak ve onların yaşadıkları zorlukları belirleyip çözüm önerileri ile potansiyel tasarruflarını sunacak. Örneğin, sarf yönetiminde zorluklar yaşayan bir müşterimize sarfların yönetimini sağlamak, zaman ve paradan tasarruf ettirmek için “Sarf Dolabı” önerirken, “El Aleti Parkı Yönetimi” ile müşterimizin şantiyedeki el aleti optimizasyonunu sağlayacağız, kısa dönem el aleti kiralama hizmeti de vereceğiz. İleri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, Mühendislik Eğitimleri, ON!Track ile varlık yönetimi ve diğer hizmetlerimizi birleştirerek müşterimizin tüm ihtiyaçlarına karşılık veren “İş Ortağı” olmak istiyoruz. Varlık Yönetim sistemimiz olan ON!Track’in yeni versiyonun piyasaya sunacağız: ON!Track AM 3.0. Yeni versiyonun birçok yeni özelliği ile müşterilerimize el aleti parkı yönetimini, sarf yönetimini, doküman yönetimini dijitalleştirmeye devam ediyoruz, şantiyelerde yaşanacak gereksiz kayıpların önüne geçerek müşterilerimize varlık yönetimleri ile ilgili tam şeffaflık sağlıyoruz.

Ar&Ge ve İnovasyon çalışmaları hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Hilti olarak global inşaat el aletleri pazarının lider şirketleri arasındayız. Bu kapsamda, sektörümüzün ilerlemesini sağlayacak her türlü teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Son zamanlarda, Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojilerinin inşaat sektörüne verimlilik sağlamada kritik bir rol oynamaya başlağının farkındayız. IoT teknolojisini, sektörümüzde kişiye özel uygulama ve destek hizmetlerinin yanı sıra şantiyede, depoda ve arka ofiste üretkenliğin artması yönünde altın bir fırsat görüyoruz. IoT teknolojisi; makine ve varlıkların yönetimini otomatikleştirmeye yardımcı oluyor, makine ve varlık parklarının kullanımını artırıyor ve daha bilinçli kararlar vermek için makineler ve diğer varlıklardan veri toplamayı sağlıyor. IoT’nin sunduğu bir diğer fırsat ise bakımları optimize ederek makineleri belirli iş sahası uygulamalarına akıllıca uyarlamaya yardımcı olması. Tüm iş akışlarının üretkenliğini ölçmek ve iyileştirmek için araç kullanım verilerini diğer veri kaynaklarıyla da birleştirebiliyor. Hilti olarak, müşterilerimizin bu yeni dijital çözümleri benimsemelerine yardımcı olarak sektörümüzde fark yaratmaya çalışıyoruz. ON!Track Varlık Yönetim Sistemi ile tüm envanterleri takip etmeyi sağlarken, şantiyelerde doküman takibine veya sarf yönetimine imkan tanıyoruz. Hilti Connect ile tüm ürünler için tek tık ile tamir talebi oluşturulmasını, istendiğinde ürün videosunun izlenebilmesini ya da satınalma bilgilerine ulaşılabilmesini sağlıyoruz. Yeni ürünümüz “Jaibot” ise Hilti’nin tavan delim işlemini devralacak ilk mobil şantiye robotu olarak işleri otomatize hale getirme fırsatı sunuyor. Dijital dönüşümün organizasyonel değişim yönetimi ve insanlara odaklanmayı gerektirdiğini biliyor ve bu bilinçle müşterilerimiz ve ekipleri için yerinde uygulama, eğitim ve destek hizmetleri sunuyoruz.

Hilti olarak iş süreçlerimizde kalite ve iş güvenliği sağlamak adına inovasyona büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda iş güvenliği alanında inşaat el aletleri kullanımındaki kazaları minimuma indirmeyi hedefliyoruz. İnşaat el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiye uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerekiyor. Biz de patentli, kaliteli, uzun ömürlü ürünlerimizle ustaların işlerini kolay, güvenli, verimli ve sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için çalışıyoruz. Örneğin, kırıcı ve delici ürünlerimizde yer alan Aktif Tork Kontrol sistemi sayesinde makine, kırım ya da delim işlemi sırasında demir donatıya denk geldiğinde motor kendi kendini durduruyor. Bu sayede iskelede çalışan ustanın düşmesi ya da yaralanması gibi riskleri ortadan kaldırıyoruz. Yine bu ürünlerimizde yer alan Aktif Titreşim Azaltma özelliği, makine çalışırken oluşan titreşimi yüksek oranda azaltarak sağlıklı ve uzun süreli çalışılmasına olanak sağlıyor. Direkt ve etkili bir şekilde tozu yok eden güçlü Toz Toplama Sistemi de sağlıklı çalışma şartlarına katkıda bulunuyor.

- Sponsorlu -spot_img
İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

DİKKAT ÇEKENLER