Duvar önündeki profesyonel çözümlerini duvar arkasında da sürdüren Geberit, yüksek binalarda kullanılan SuperTube teknolojisiyle hidrolik olarak optimize edilmiş atık su drenajı sağlıyor. Montaj bileşenleri ve tasarımsal yapısıyla yer tasarrufu sunan SuperTube sistemi, şaftlarda ve kat tavan yüksekliğinde daha fazla alan yaratıyor. Yenilikçi teknolojisi sayesinde daha az borunun kullanılması ise sistemi daha kısa montaj süresine ulaştırıyor.
İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit’in özellikle yüksek katlı binalarda avantaj sağlayan bina drenajı SuperTube, hidrolik olarak optimize edilmiş yapısı sayesinde üstün performans gösteriyor. Geberit’in duvar arkasındaki profesyonelliğini kanıtlayan SuperTube, modern montaj bileşenleri sayesinde kullanıcısına yer tasarrufu sağlıyor.

Yüksek katlı binalarda fark yaratan modern teknoloji
Geberit SuperTube, son teknolojiyle donatılan yapısı sayesinde özellikle yüksek katlı binalarda profesyonel çözümler sunuyor. SuperTube’ün mantığı, atık su sistemlerinin yüksek binalarda yer tasarrufu sağlayacak şekilde geliştirilen montaj bileşenleri arasındaki üst düzey iş birliğine dayanıyor. SuperTube teknolojisiyle atık su drenaj hattına paralel bir havalandırma hattı kullanılmadan, d110 boru çapı ile 12 l/sn’lik sürekli bir deşarj kapasitesi elde ediliyor. Bu sayede şaftlarda yer kazancı sağlanırken olası deplaselerde yatay boru hatları 6 metreye kadar eğimsiz gidebildiği için, artan kat tavan yüksekliği ile daha fazla yaşam alanı yaratılıyor.
Üç bileşeni sayesinde drenaj kabiliyetinde üstün performans
Kolay bir planlama gerektirirken montaj özellikleriyle rakiplerinden ayrılan SuperTube, Geberit HDPE Sovent Fittingi, Geberit HDPE BottomTurn Dirseği, Geberit HDPE BackFlip Dirseği olmak üzere üç bileşenle uygulanıyor. Geberit HDPE Sovent fittinginin optimize edilmiş geometrisi, iniş borusu içindeki suyu yönlendirerek suyun dönmesini sağlıyor ve böylece boru çeperi boyunca akıyor. Elde edilen çevresel akış, yüksek deşarj kapasitesiyle birlikte sabit ve tutarlı bir hava sütunu oluşturuyor. Bu da 12 l/s’lik deşarj kapasitesinin oluşmasını mümkün kılıyor. Geberit HDPE BottomTurn dirseğinde, yön değişikliği su duvarının kırılmasına ve hava akışının kesilmeden çevresel akışın yatayda katmanlı bir akışa dönüşmesini sağlıyor. Bu etki ile yatay boru hattında üst katmanda hava, alt katmanda su akışı devam ediyor. Bu değişiklik, konvansiyonel çözümlere kıyasla akış hızı kayıplarını önemli ölçüde azaltıyor. Kıvrımlı Geberit HDPE BackFlip dirseği ise iç geometrisi sayesinde katmanlı akışı çevresel akışa dönüştürüyor. Bu sayede çevresel akış ile hava sütunu iniş kolonu boyunca korunuyor.