“Yaşadığımız bu karmaşık durumdan kurtulunca yurt içindeki yatırımlarında artacağını, dolayısıyla sektöre hareketlilik geleceğini düşünüyoruz. Yurtiçinde yer alan projeleri takip ederken, bir yandan da yurtdışında yeni bayilikler oluşturmaya, yeni müşteriler kazanmaya gayret edeceğiz. Hedefimiz daha fazla ülkeye, daha fazla kullanıcıya ulaşmak.”
5.000 m2 ’si kapalı, 6.000 m2 ’si açık alan olmak üzere toplam 11.000 m2 alanda faaliyet gösteren Yağmur İskele, müşterilerine sunduğu kaliteli hizmet ve ürünleriyle sektörün önde gelen yerli üreticilerden biri. Sağlıklı bir yapı içerisinde hızla büyüyen firma, yıllık 3.000.000 m2 iskele üretim kapasitesine sahip.
Yağmur İskele Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yağmur ile gerçekleştirdikleri çalışmaları ve gündemdeki konuları konuştuk.
Firmanızın pazardaki faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Yağmur İskele Sistemleri olarak güvenlikli iskele, flanşlı iskele ve kenar koruma sistemlerinin üretimini, satışını ve kiralamasını yapmaktayız. Bunlardan hariç olarak ülkemizde sertifikalı olarak sadece firmamızın ürettiği hareketli dövme kelepçe ve mobil iskele sistemlerinin de üretimini ve satışını yapmaktayız. Çalışmalarımız ürün gamını arttırma, var olan ürünleri geliştirme yönünde devam etmektedir. En önemli projemiz ise istihdam ve ihracat rakamlarımızı arttırıp ülke ekonomisine maksimum fayda sağlamaktır.
Sektördeki son gelişmeler ve beklentileriniz hakkında neler söylemek istersiniz?
Açıkçası 2021 yılına pandemi etkisinin azalacağı, hatta yok olacağı yıl olarak, umutla bakıyoruz. Yaşadığımız bu karmaşık durumdan kurtulunca yurt içindeki yatırımlarında artacağını, dolayısıyla sektöre hareketlilik geleceğini düşünüyoruz. Yurtiçinde yer alan projeleri takip ederken, bir yandan da yurtdışında yeni bayilikler oluşturmaya, yeni müşteriler kazanmaya gayret edeceğiz. Hedefimiz daha fazla ülkeye, daha fazla kullanıcıya ulaşmak.

Bu yıl müşterilerinize ürün, satış ve hizmet noktasında ne gibi yenilikler sunacaksınız?
Geçtiğimiz yılın son döneminde test sürecini tamamladığımız, TSE tarafından sertifikalandırdığımız 2 yeni ürünümüz var. Alüminyum mobil iskele sistemi ve dövme kelepçe. Piyasaya sürdüğümüz bu yeni 2 üründen oldukça ümitliyiz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz dövme kelepçemizin yurtiçinde ve yurtdışında oldukça fazla talep göreceğiniz düşünüyoruz.
Endüstriyel tesis projelerinde sıkça kullanılan, daha ziyade Çin ve Hindistan menşeili olan bu ürünü ürettiğimiz ve Türk malı olarak satışa sunduğumuz için de ayrıca mutluyuz. Diğer yeni ürünümüz olan alüminyum mobil iskele sistemi yüksekte yapılan bakım, onarım, kontrol ve inşai işlerde çok sık kullanılan bir ürün. Bu ürünümüz ile alakalı yurtiçi ve yurtdışında bayilikler vermeyi planlıyoruz.

Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığınız yeni yatırım ve projeleriniz var mı?
Yeniliği yakalama adına makina parkımızı sürekli geliştiriyoruz. Ürün kalitesini yükseltmek ve bunu standart hale getirmek, hata payını en aza indirmek için gayret gösteriyoruz. Güvenlikli iskele sistemi, flanşlı iskele sistemi, kenar koruma sistemi ürünlerimizin kiralama stoklarında ciddi rakamlara ulaştık. Bundan sonraki amacımız ektiğimizi biçmek, yani satış ve kiralama hacmini yükseltmek, bunların yanında yurtiçi ve yurtdışında yeni bayilikler oluşturmak,
ürünlerimizi daha çok kullanıcı ile buluşturmak şeklinde olacaktır.
Son olarak eklemek istedikleriniz?
2021 yılının ülkemiz ve sektörümüz açısından 2020 yılının olumsuz etkilerinin silineceği, tekrar yükselişe geçilen bir yıl olmasını diliyorum.