Pazar, Haziran 11, 2023
E-Dergi Oku
E-Dergi Oku
Ana SayfaDosyaİş Sağlığı ve İş GüvenliğiArma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal: “2021 yılının sonuna kadar...

Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal: “2021 yılının sonuna kadar toplam 5 ülkeye yazılım ve teknolojileri ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz”

“Arma Kontrol olarak, dünya genelinde 5 binden fazla projenin güvenliğini sağlıyoruz. Şu anda Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı’nın güvenliğini sağlamak üzere yeni bir projeye başladık. Yıl içerisinde bölgede yapacağımız yeni projelerimiz de mevcut. Bu projeler ile birlikte Ortadoğu’daki ihracat payımızı yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz.”

Güvenlik Bariyer Sistemleri sektöründe 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Arma Kontrol, bugün gelinen noktada bir Türk firması olarak dünyanın pek çok ülkesinde farklı projelerde tercih ediliyor. “Dünyanın bariyer markası olacağız” diyerek çıktığımız bu yolda başarılarımıza yenilerini ekleyip, büyümeye devam edeceğiz…” ifadeleriyle azim ve kararlılıklarını ifade eden Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal ile dosya konumuz çerçevesinde bir söyleşi gerçekleştirdik.

Sektördeki yenilikler ve gündeminizdeki konu başlıklarından biraz bahseder misiniz?

Şu an tüm sektörlerde olduğu gibi bariyer ve güvenlik sektöründe yapay zeka ile üretilen güvenlik teknolojileri gündemde. Üreticilerden hizmet alıcılara kadar sektörün tüm paydaşları yapay zeka, nesnelerin interneti gibi yeni nesil teknolojilerle geliştirilen ürünler özelindeki yenilikleri takip ve talep ediyor. Arma Kontrol olarak bizler de son teknoloji sensörler ve yazılımlarla donattığımız ürünlerimizle birlikte yapay zekayı ve nesnelerin internetini entegre ettiğimiz projeleri odağımıza alıyoruz. Bu doğrultuda da sektörün ve geleceğin beklentilerini karşılamak üzere yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.   

Pandeminin tüm olumsuz koşullarına karşın yatırımlarına devam ettiğimiz, İstanbul Beylikdüzü’nde yeni üretim tesisimizi açtık. Teknolojik olarak son derece ileri düzeyde inşa ettiğimiz fabrikamızı 5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdik. Bu sayede üretim kapasitemizi yüzde 60 oranında artırdık. Kiralama modeliyle yatırım yaptığımız yeni tesisimizde akıllı şehirlere yönelik projeler, insansız ödeme teknolojisi, yeni tasarım ve ürünlere odaklandık. Bu sayede mevcut müşteri sayımızı da iki katına çıkardık. Dış pazar ve ihracat ağırlıklı ürünler de geliştirdiğimiz tesisimizde otoban bariyerleri ve ödeme sistemleri üretmeye başladık.

Bu yıl içerisinde gerçekleştirdiğiniz projelerden birkaç örnek verebilir misiniz?

Arma Kontrol olarak, dünya genelinde 5 binden fazla projenin güvenliğini sağlıyoruz. Şu anda Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı’nın güvenliğini sağlamak üzere yeni bir projeye başladık. Yıl içerisinde bölgede yapacağımız yeni projelerimiz de mevcut. Bu projeler ile birlikte Ortadoğu’daki ihracat payımızı yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz.

Yine bu yıl Dubai’nin en önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Dubai Mazaya Mall’un otopark giriş çıkışlarını kontrol etmek üzere projemizi tamamladık. Geliştirdiğimiz yerli yazılım ile otopark yönetimine insansız ödeme teknolojilerini entegre ederek, insan hatalarından arındırılmış, hızlı ve güvenli bir trafik akışı sağlıyoruz.

Yılın ilk 6 ayına baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki oldukça hızlı bir büyüme gerçekleştirdik. Her sektörde olduğu gibi güvenlik sektöründe de teknolojik yenilikler oldukça önemli yer tutuyor. Özellikle nesnelerin interneti ve yapay zeka teknolojilerini kullandığımız bariyer ve güvenlik sistemleri bu dönemde oldukça yoğun talep alıyor. Yılın ilk 6 ayında satış ve taleplerde geçen yıla kıyasla yüzde 70’lik artış sağladık.

Ar&Ge çalışmalarınız nasıl ilerliyor? Kısa vadede ne gibi yenilikler söz konusu?

Arma Kontrol olarak; 17 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz bulunuyor. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyoruz ve karımızın yüzde 50’sini bu alana ayırıyoruz. Bu yıl üretime geçirdiğimiz yeni fabrikamıza Ar-Ge merkezi kurduk ve ciromuzun yüzde 20’sini Ar-Ge’ye ayırmaya başladık.  Bariyerlerimizin büyük kısmını yapay zeka teknolojileri ile donattık ve bu sayede insanların hayatlarını güvence altında tuttuk. Son teknoloji sensörler ve yazılımlarla donattığımız ürünlerimizle birlikte yapay zeka ve makinelerin öğrenimini amaçladık. Kuruluşumuzdan itibaren Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlar ile görüntü işleme, yapay zekâ, güvenli geçiş yazılımlarımızı sürekli olarak geliştirdik. 2021 yılının sonuna kadar toplam 5 ülkeye yazılım ve teknolojileri ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Yeni pazar hedefleri ve yatırım planlarınızdan biraz bahseder misiniz?

Güney Kore, Fransa, Suudi Arabistan, Katar, Dubai, Malezya gibi farklı coğrafyalarda 60’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracatımızın yüzde 60’ını Road Blocker, Mantar Bariyer ve yüksek güvenlikli ürünler oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl zorlu pandemi şartlarına rağmen ihracatımızı bir önceki yıla göre yüzde 20 artırdık. Yaklaşık 2,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yılın sonuna kadar yeni ürün ve teknolojilere odaklanarak ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını 75’e çıkarmayı amaçlıyoruz.

- Sponsorlu -spot_img
İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

DİKKAT ÇEKENLER