Cumartesi, Aralık 2, 2023
E-Dergi Oku
Ana SayfaDosyaCephe ve Çatı SistemleriCEPHEDER Başkanı Adil Baştanoğlu: “Kaldığımız yerden devam edeceğiz, çabalama ve çalışmaya devam”

CEPHEDER Başkanı Adil Baştanoğlu: “Kaldığımız yerden devam edeceğiz, çabalama ve çalışmaya devam”

“Derneğimizi daha da güçlendirerek sektör duayenleriyle birlikte güzel ve ideal şehir görüntülerine katkıda bulunmak, yeni teknolojiyi sektördeki üyelerimize mimarlarımıza tanıtmak ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak, meslek standartları ile bu konuda uzmanlar yetişmesini sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

Cephe Malzemeleri alanındaki tüm bileşenlerin ortak adresi olmak amacıyla 2018 yılında kurulan Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CEPHEDER), kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmekte. CEPHEDER Başkanı Adil Baştanoğlu ile gerçekleştirdikleri çalışmaları kısaca ele aldık.

Son dönemde odaklandığınız konular ve gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan kısaca bahseder misiniz?

Mesleki Yeterlilik Kurumu Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı ile Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CEPHEDER) olarak ulusal meslek standardı hazırlama işbirliği protokolü imzaladık. Bu işbirliği protokolü ile İnşaat sektöründe “Cam Cephe Elemanları Montajcısı (Seviye 3), Metal Cephe Elemanları Montajcısı (Seviye 3), Ahşap Cephe Elemanları Montajcısı (Seviye 3), Plastik Esaslı Cephe Elemanları Montajcısı (Seviye 3) ve Kil Esaslı Cephe Elemanları Montajcısı (Seviye 3)” Ulusal Meslek Standartları hazırlanmasına yönelik çalışmalara odaklandık diyebiliriz.

Salgının etkileri azalmaya başladığında sizce sektörde ne gibi fırsatlar meydana gelebilir? Bu noktada dernek olarak ne gibi hazırlıklarınız mevcut?

Salgının etkileri azalmaya başladığında inşaat sektöründe de bir hareketlenme başlayacağını öngörüyoruz. Bunun yanı sıra sınırların açılması, lojistik olarak sorunların kalmaması dolayısıyla ihracat ön plana çıkabilir. Biz  tekrar kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yani mucize bir B planı yok…. Çabalama ve çalışmaya devam. Burada tüm sektörün geldiği nokta bu dönemin geçmesine kadar beklemek ve sonra makul şekilde yeniden kalkışla sektör içinde yerimizi tekrar almaktır.

Pandemi öncesi ticaret odası, mimarlar odası ve dernekte ürün toplantıları yapıyor ve yurt dışına hizmet verme konusunda konuşuyorduk fakat bu tip toplantılar salgın sebebiyle durdu. Bu sefer kendi aramızda zoom üzerinden görüşmelere başladık …

Dernek olarak üyelerimize destek olabilecek kredilerden bahsettik, personele karşı davranışlarımız, devletten alınabilen  imkanlar üzerinde mesajlarla bilgi aktarımında bulunduk. Bekleme süreçleri; hazırlık, yeni ürün geliştirme, pazar arayışları, ölçme ve değerlendirmelerin yapımı, yenilikler, toparlanma, temizlikler  için fırsat sayılır. Üyelerimiz sektörün bilinçli  kısmında oldukları için zaten düzgün bir etkileşime girdi. Benim ısrarla üzerinde durduğum; cephe kaplama bir sistem olduğu için ortak çalışmaların artırılması şeklindeydi. (Umarım bu salgında mühendislik, mimarlık ve cephe malzemecileri arasında  bir koordinasyon fırsatı  olacaktır. ) Bu da bir strateji sayılır.

Dernek olarak eğitim noktasındaki duruşunuz ve benimsediğiniz stratejiyi bizlerle paylaşır mısınız?

CEPHEDER yeni bir dernek, yapılanma dönemini yeni bitiriyoruz.  Öncelikle cephe sektörünü ilgilendiren meslek standartlarına odaklandık. Süreç içerisinde sektörün gelişimi açısından eğitim vazgeçilmez bir adım olacaktır.

Önümüzdeki döneme dair hedeflerinizden biraz bahseder misiniz?

Derneğimizi daha da güçlendirerek sektör duayenleriyle birlikte güzel ve ideal şehir görüntülerine katkıda bulunmak, yeni teknolojiyi sektördeki üyelerimize mimarlarımıza tanıtmak ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak, meslek standartları ile bu konuda uzmanlar yetişmesini sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.

- Sponsorlu -spot_img
İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

DİKKAT ÇEKENLER