Pazar, Ekim 1, 2023
E-Dergi Oku
Ana SayfaDosyaBanyo/MutfakORKA Banyo adına İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül: “2022 yılında hedef pazarlarımızda...

ORKA Banyo adına İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül: “2022 yılında hedef pazarlarımızda artışımız olacak”

“İhracatta en güçlü olduğumuz alan; üretimdeki gücümüzün bize imkan verdiği ürün çeşitliliği. 2020 yılında yatırımını tamamladığımız 20.000 metrekare lojistik ve showroom binamız ile birlikte 100 dönüm açık alan üzerinde 40.000 metrekare kapalı alanda banyo mobilyaları üretim ve hizmetini gerçekleştiriyoruz.”

2021 yılı ihracat çalışmalarınız nasıl gerçekleşti? Yıllık hedeflerinize ulaştığınızı düşünüyor musunuz?

2021 yılında ORKA Banyo olarak ihracat hedefimiz %100 oranında gerçekleşti. Pandemi sürecine rağmen yılın ilk yarısında yoğun olarak ihracat siparişlerimiz devam etti. İkinci yarısından sonra da ihracat siparişlerimiz hız kesmeden artarak devam etti.

2021 yılının Mart ayında başlayan  yurtdışı fuarları MostBuild 2021 Moskova Big5 2021 Dubai ve Cersaie 2021 Bologna ve yurtiçi fuarımız UNICERA 2021 İstanbul ‘da geçmiş yıllara göre daha fazla ziyaretçiyle bir araya geldik. 

Yapmış olduğumuz ikili görüşmelerde katılımcı profilinin, büyük bir bölümünün Çin’den ithalatçı firmalarolduğunu, aynı zamanda pandemi ile bozulan tedarik zinciri sonrasında üretici firma arayışında olduklarını farkettik. Fabrikamıza yapmış oldukları ziyaret sonrasında, ihracat pazarımıza dahil olan ülkeler  Rusya, İngiltere, Belçika, Polonya, İsveç, Nijerya, Sierre Lion, Moritanya, İran, Umman, Tacikistan oldu. Bu süreçte 11 yeni ülkeyi ihracat pazarımıza dahil ederek ihracat yapılan ülke sayısını 85 ülkeye  çıkarmayı başardık.

Bu yıl için yeni pazar çalışmaları ya da mevcut pazarlarda derinleşme planlarınız var mı?

2022 yılı hedef pazarlarımızda artışımız olacak. Mevcut pazarlarımızdaki müşterilerimiz ile daha fazla işbirliklerinde bulunarak ve pazarlarının ihtiyacı olan ürünleri tasarlayarak ORKA Banyo markasının dünya markası olması çalışmalarına  devam edeceğiz. Müşterilerimiz ile birlikte büyümek ana hedefimiz olacak. Yeni tasarımlarımızla yurtdışı fuarlarına katılmaya devam edeceğiz.

İhracatta en güçlü olduğunuz ürün ve ürün grupları hangileri? Bu noktada yeni ürün çalışmaları ve ihracata dayalı yeni yatırımlarınız olacak mı?

İhracatta en güçlü olduğumuz alan; üretimdeki gücümüzün bize imkan verdiği ürün çeşitliliği. 2020 yılında yatırımını tamamladığımız 20.000 metrekare   lojistik  ve  showroom binamız ile birlikte  100 dönüm açık alan üzerinde 40.000 metrekare kapalı alanda banyo mobilyaları üretim ve hizmetini gerçekleştiriyoruz.  Yeni bina yatırımı ile üretim tarafındaki gücümüz; pazarın talep ettiği ürünler tarafında arttırılmış oldu. (katma değerli tasarım ürünleri, tasarımcı işbirlikleri ile tasarlanan ürünler, lake, ahşap kaplamalı, vs.)  Ayrıca 2022 yılında Ar-Ge ekibimizin geliştireceği yeni tasarımlarımızda yeşile ve teknolojiye daha çok ağırlık vereceğimizin sinyalini verebiliriz.

Üretim ve İhracata Dayalı Büyüme Modeli’ olarak ortaya çıkan yeni ekomomik yaklaşımı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu noktada üretim ve pazarlama stratejinizde bir revizyon olur mu?

 Ülkemizi ileriye taşıyacak olan önemli bir büyüme modeli. Ülkemizde son 10 yıldır birçok farklı sektörde üretici firmalar üretimlerini ve kapasitelerini gelen talebe göre artırmış, ürünlerinde gerekli olan dünya standartında üretimler yapılmaya başlanmıştı. Keza bizim firmamızda da durum böyle.

Pandemi ile Çin’den ülkemize yönelen  ithalatçı firmaların ülkemizdeki üretim fırsatlarını görmeleri ile ihracat yapanüretici firmaların müşteri sayısında artış olmuştur.

ORKA Banyo olarak üretim, sistem ve pazarlama  tarafında yapmış olduğumuz yatırımlara 2022 yılında devam edeceğiz. Beklentimiz pandeminin yılın ikinci yarısından sonra endemiye dönmesi ile birlikte,  ihracat müşterilemizin taleplerinde artış yaratmasıdır. Müşterilerimiz ile  yapacak olduğumuz iş geliştirme çalışmaları  sonrasında pazarlarının ihtiyacı olan ürünleri üreterek her iki tarafın hedefleri doğrultusunda büyümek en önemli stratejimiz olacaktır.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

En büyük temennimiz dünyada ve ülkemizde ekonomi tarafında yaşamış olduğumuz dalgalanmanın ve belirsizliğin olmadığı bir döneme hızlıca geçilmesidir.

- Sponsorlu -spot_img
İLGİLİ İÇERİKLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

DİKKAT ÇEKENLER